Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FILM FEST GENT PAKT UIT MET PROJECT EN SHOP ‘FFG REMAKE’
FFG REMAKE (c) Marc Bussens
Festivalnieuws

FILM FEST GENT PAKT UIT MET PROJECT EN SHOP ‘FFG REMAKE’ 

Het Film Fest Gent bestaat dit jaar precies 50 jaar en viert dit in stijl, en met heel wat bijzondere activiteiten en initiatieven. Milieubewuste burgers vragen zich weleens af wat er zoal allemaal gebeurd met de lading aan restant promotiemateriaal dat gedurende de vorige 49 edities door het filmfestival werd geproduceerd en gebruikt.

In plaats van deze oude en gebruikte materialen weg te gooien, kiest het festival er dit jaar voor om die een tweede leven te geven in de vorm van bijvoorbeeld handtassen, bloempotten, hoezen, klasseermappen en notitieboekjes. Onder de noemer project ‘FFG Remake’, een samenwerking tussen het Gentse Designlabel ‘Volmaakt’ (gespecialiseerd in circulair sociaal design) en de bachelor Industrieel Productontwerpen aan de Hogeschool Howest, kan het geïnteresseerde filmpubliek met deze merchandise – alle producten zijn uniek – een stukje tastbare filmfestivalgeschiedenis meenemen naar huis.

FFG Remake
FFG Remake (c) Marc Bussens

De FFG Remake-producten en talrijke prototypes, kan je bezichtigen en aankopen tijdens de expo ‘From Prototype to Product’. Daarnaast kan je ook het labo bezoeken waar je het hele productieproces kunt volgen en krijg meteen ook nog een uniek overzicht van 50 jaar Film Fest Gent aan de hand van alle vorige festivalaffiches.

Deze boeiende tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste twee weekends van oktober bij Volmaakt in de Speldenstraat 1 te Gent (10u – 18u). De merch is eveneens te koop in een tijdelijke pop-upshop tijdens Film Fest Gent op de festivalsite.

FFG Remake
FFG REMAKE (c) Marc Bussens

Related posts