Subscribe Now
Trending News

Blog Post

NO ONE WILL SAVE YOU
NO ONE WILL SAVE YOU (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

NO ONE WILL SAVE YOU 

In de Verenigde Staten kreeg de film vorige week nog een zogenaamde ‘limited release’, maar bij ons verscheen No One Will Save You afgelopen vrijdag vrijwel geruisloos op Disney+. Maar niets ontsnapt aan het alziende oog van Fast Forward en zodus drukte wij vol goeie moed op de Play-knop.

In No One Will Save You maken we kennis met Brynn (Kaitlyn Dever), een door een gebeurtenis uit het verleden verstoten jonge vrouw die aan de rand van een stadje woont en haar dagen vult met het schrijven van brieven aan een zeker Maude, het bezoeken van het graf van haar moeder en het verzamelen van poppenhuizen. Haar living wordt gedomineerd door een kleurrijk diorama met woningen, popjes en lichtjes. Op een nacht krijgt Brynn onverwachts bezoek. Niet van een stel klungelende inbrekers, maar van een buitenaards wezen met telekinetische krachten dat de dame in nood maar al te graag te pakken wil krijgen.

No One Will Save You
NO ONE WILL SAVE YOU (c) The Movie Database (TMDB)

Wat volgt is een home invasion-thriller volgens het boekje met als twist dat de jager niet van onze planeet is. Een alien die ook bijna perfect voldoet aan het beeld dat sinds het Roswellincident van eind jaren 40 wijdverbreid is geraakt in onze populaire cultuur. Het wezen heeft dus een rank lijf en een dik hoofd met grote pikzwarte ogen. Enkel bij het voeten- en armenwerk hebben de designers zich wat creatieve vrijheid veroorloofd. Het verplaatst zich ook met de typische vliegende schotel met daaronder een lichtstraal om naar het schip te transporteren.

Na 40 spannende minuten begon het ons ook op te vallen dat er zo goed als niets wordt gezegd in de film. Één zin van 8 woorden, meer niet. Tenzij je het onverstaanbare geklik en gebrabbel van de buitenaardse bezoekers meetelt, maar verder steunt de film puur op geluidseffecten. De foley-artiest van dienst heeft zich kunnen uitleven met het al het gekraak, geklop, geschuur en ga zo maar door.

No One Will Save You
NO ONE WILL SAVE YOU (c) The Movie Database (TMDB)

In zo’n geval is de mimiek nog belangrijker en het moet gezegd worden dat Kaitlyn Dever het uitstekend doet in deze one-woman-show. De actrice uit Booksmart en Unbelievable heeft geen woorden nodig om de aandacht naar zich toe te trekken en alle emoties overtuigend over te brengen. Haar enige noemenswaardige tegenspelers zijn de aliens die best goed uit de computer zijn gerold. De creaturen zorgen ook af en toe voor een komische noot in No One Will Save You. Zo zaten we met een grote glimlach op ons gezicht te kijken naar het aanmeren van de eerste UFO en vooral de alien die dit allemaal in goede banen leidt.

De kern van de film is evenwel de actie en die volgt het geijkte stramien van de meeste inbraakthrillers. Spannend en geslaagd dat wel, maar regisseur en schrijver Brian Duffield (Spontaneous) weet ons niet te verrassen met geniale vondsten of kills. Hij weet wel het tempo er goed in te houden en het eerste uur vliegt voorbij. Enkel de 3de act stelt wat teleur. Het verplichte verklaren van de trauma’s uit het verleden moet voor een sentimentele noot zorgen, maar haalt tegelijkertijd de vaart en de elektriciteit er ook grotendeels uit. Gelukkig weet het einde uiteindelijk nog wel lichtjes te verrassen. Zo sluit het entertainende No One Will Save You met een positief rapport op en is het zeker een kijkbeurt waard.


Genre: horror, sci-fi, thriller
Jaar: 2023
Regisseur: Brian Duffield
Cast: Kaitlyn Dever, Elizabeth Kaluev, Zack Duhame
Land:  USA

Related posts