Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Thomas More toont awardwinnende films van studenten op eerste kortfilmfestival
TINSELTOWN TALES (c) Thomas More
België boven

Thomas More toont awardwinnende films van studenten op eerste kortfilmfestival 

In Mechelen rollen ze de rode loper uit. Kortfilmfestival Tinseltown Tales vertoont films van Thomas More-studenten die wereldwijd in de prijzen vielen. Op vrijdag 6 oktober kan je in Mechelen naar Tinseltown Tales gaan kijken: het eerste kortfilmfestival georganiseerd door de Thomas More Mediaschool. Op het programma staan kortfilms van studenten die geselecteerd werden voor filmfestivals of internationaal in de prijzen vielen.

In het voorjaar van 2022 en 2023 trokken 16 studenten en alumni van Thomas More naar Hollywood, Los Angeles, om daar tijdens de Hollywood Bootcamp hun eigen indie-kortfilm te draaien. Piet Sonck, docent aan Thomas More vertelt: “Die studenten trekken naar het walhalla van de filmindustrie om zelf hun eigen kortfilm in te blikken. Dat gebeurt met lokaal talent, met een cast uit Los Angeles. Ze vertrekken met een eerste idee op papier, en ze komen terug met een film die zo goed als klaar is.”

De eerste films uit 2022 en 2023 werden geselecteerd voor filmfestivals van over de hele wereld. En sommige kersverse filmmakers vielen daarbij ook in de prijzen. Sonck vertelt trots: “Met zo’n beperkt budget kortfilms maken die vervolgens internationaal erkenning krijgen, dat zegt toch iets over de kwaliteit en het talent dat wij hier in huis hebben.”

De studenten en de docenten van Thomas More vonden het hoog tijd om naar buiten te komen met al die award-winnende films. Daarom kan je vrijdag gaan kijken naar het kortfilmfestival Tinseltown Tales. Op het programma: een straffe selectie van zes winnende films. Ook komen de jonge makers aan het woord om te vertellen over hun films.

Met als kers op de taart ook de kortfilm én de videoclip die afgelopen zomer door Media & Entertainment Business-studenten en -alumni werden gedraaid tijdens de workshop Summer Shorts.

Sonck: “Hiermee willen wij ook de aandacht vestigen op een nieuwe Hollywood Bootcamp die in de maak is. In het voorjaar vertrekken we opnieuw naar ‘Tinseltown’, beter gekend als Hollywood. Er is massaal veel interesse van studenten om mee te gaan.”
Praktische info:

Afspraak op vrijdag 6 oktober op het Mediaforum Campus De Ham, wat gelegen is op het
Raghenoplein 21bis in Mechelen. Alles begint om 19 uur. De inkom is gratis, maa inschrijven verplicht. 

Op het programma:

19u – Deuren en rode loper
19u-20u – TinselTown Fair
20u-20u30 – Top 3 Hollywood Bootcamp 2022:
Error 404 (Bo Verellen)
Make way for the positive day (Djarris El-Mouhaddab)
Speechles (Inias Céleste – Sweden Film Awards 2022)
20u30-21u – Panelgesprek
21u-21u30 – Top 3 Hollywood Bootcamp 2023:
Unbearable (Benjamin Van den Berghe – Brussels Capital Film Festival 2023, Cannes World Film Festival 2023, LIFF Sweden 2023, Cine Paris Film Festival 2023, Berlin Indie Film Festival 2023)
Inner demons (Eveline Santermans)
Snapshot (Florian Boterdaele en Lowie Sobry – Cinema Cappuccino 2023)
21u30-21u45 – Bankgeheimen (Summer Shorts) & videoclip Kids with Buns (Summer Shorts)


Related posts