Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Robert Englund was niet Wes Craven”s eerste keuze voor Freddy Krueger
A NIGHTMARE ON ELM STREET (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Robert Englund was niet Wes Craven”s eerste keuze voor Freddy Krueger 

Freddy Krueger staat in onze filmhersenen gegrift als Robert Englund. Maar het zal je misschien verbazen om te weten dat volgens Collider Englund niet de eerste keuze Wes Craven was om de rol te spelen. In plaats daarvan wilde hij de rol geven aan een opkomende Britse filmster: David Warner.

Warner was een door Shakespeare opgeleide thespian die zich omhoog werkte in het Britse theater. Hij maakte zijn toneeldebuut in 1962 toen hij Henry VI speelde in The War of the Roses en stapte al snel over naar televisie en film. Je kent David Warner misschien van een heleboel bekende kaskrakers zoals Titanic, waar hij Spicer Lovejoy speelde, de handlanger van Caledon Hockley (Billy Zane) die de arme Jack aan de kajuitpijpen boeide terwijl het schip water maakte, of in twee van de Star Trek-films uit de jaren 90.

Maar hij had zijn duivelse en schurkachtige bona fides al veel eerder gevestigd in The Omen waar hij de onverschrokken fotograaf Keith Jennings speelde, of in Tron als Sark of als Evil in Terry Gilliam’s epische odyssee Time Bandits. Maar de rol die Craven’s wekte, was toen hij Jack the Ripper speelde in de Britse hit Time After Time uit 1979, met Mary Steenburgen en Malcolm McDowell in de hoofdrollen als de tijdreizende H.G. Wells. Fascinerend genoeg wilde Craven per se een stuntman om Freddy Krueger te spelen, omdat de rol fysiek erg veeleisend is en de stem nagesynchroniseerd of verbeterd had kunnen worden tijdens de postproductie.

Related posts