Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ARBITRAGE
ARBITRAGE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ARBITRAGE 

In 1982 kloppen zowat alle vrouwenharten sneller als ze de Amerikaanse acteur Richard Gere aan het werk zien in An Officer And A Gentleman. Acht jaar later is hij plots een superster én sekssymbool door zijn flegmatieke ‘performance’ in de charmante romcom-hit Pretty Woman die meteen ook Julia Roberts naar de sterrenhemel katapulteert. Hoewel hij sindsdien absoluut niet heeft stilgezeten, bekroond werd met een Golden Globe voor zijn prestatie in de filmmusical Chicago en een Lifetime Achievement Award kreeg, hebben vele muggenziftende filmcritici hem nooit aanzien als een getalenteerd karakteracteur.

ARBITRAGE
ARBITRAGE (c) The Movie Database (TMDB)


Dat ze zich grondig hebben vergist, bewijst de ster onweerlegbaar in Arbitrage, een financiële thriller in een regie van de debutant Nicholas Jarecki. Gere is Robert Miller, een machtig financieel topman met een vermogen van meer dan zes nullen én een gewetenloos pater familias. De uitstekend boerende zakenman heeft in het milieu een stevige reputatie en houdt er (uiteraard) een stinkend rijke levenswijze op na. De vrouwen die hem omringen (een misnoegde echtgenote, een verwende maîtresse en een heel ambitieuze dochter), zijn sterk van hem afhankelijk en hij voelt zich daarbij best in z’n sas. Wanneer op een dag het noodlot op visite komt, reageert hij koel en vastberaden ondanks het feit dat hij wel degelijk beseft dat het einde van zijn financieel en persoonlijk imperium nabij is. Of niet?

RICHARD GERE
RICHARD GERE in ARBITRAGE (c) The Movie Database (TMDB)


Meer details van de stevige plot vrijgeven, is absoluut niet verantwoord. Arbitrage is een stijlvolle, boeiende en spannende thriller met prima camerawerk en puike dialogen waarin bovendien bijtend wordt gereflecteerd over de harde gevolgen van de huidige crisis (zoals Margin Call) en de daaruit voortvloeiende menselijke emoties. Gere wordt omringd door een stel uitstekende acteurs (Susan Sarandon, Tim Roth en Laetitia Casta), maar steekt er als overtuigende antiheld, met kop en schouders bovenuit. De ‘witte raaf’ is terug van eigenlijk nooit weggeweest.


GENRE: drama
JAAR: 2012
REGISSEUR: Nicholas Jarecki
CAST: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Laetitia Casta
LAND:  USA

Related posts