Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Matthew Vaughn volop bezig aan reboot van Kick-Ass
KICK-ASS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Matthew Vaughn volop bezig aan reboot van Kick-Ass 

Matthew Vaughn heeft zijn Kick-Ass rebootplannen opnieuw bevestigd. De eerste twee films, die gebaseerd zijn op de gelijknamige graphic novels van Mark Millar en John Romita Jr., draaiden om de nerdy tiener Dave Lizewski die probeerde om een echte superheld te worden. De eerste film, waarin Aaron Taylor-Johnson en Chloë Grace Moretz een hoofdrol speelden, werd alom geprezen en was een kassucces, maar leidde tot een veel minder succesvol vervolg.
Tijdens zijn recente New York Comic Con panel vertelde Matthew Vaughn over zijn eerder besproken Kick-Ass reboot plannen.

De schrijver/regisseur bevestigde niet alleen dat hij doorgaat met een nieuwe incarnatie van de stripboekenfranchise, maar ook dat hij van plan is om in 2024 te beginnen met filmen en dat de originele personages niet terugkomen voor het project, maar dat hij wel ideeën heeft voor hun terugkeer in een mogelijk vervolg.

Vaughn kondigde in 2018 voor het eerst zijn plannen aan om een Kick-Ass reboot te ontwikkelen onder zijn toen pas gelanceerde productiemaatschappij Marv Studios, maar onthulde later in 2021 dat hij pas in 2023 echt iets met de film zou kunnen doen wanneer de rechten weer aan hem toekomen.

De originele film hielp Taylor-Johnson en Moretz niet alleen in de schijnwerpers, maar vestigde Vaughn ook als een veelgevraagd regisseur. Hij schreef en regisseerde mee aan X-Men: First Class, schreef mee aan het vervolg Days of Future Past en leidde de Kingsman-franchise, een andere Millar-stripbewerking.

Door dit drukke schema gaf Vaughn de teugels voor Kick-Ass 2 over aan Jeff Wadlow, die hij had uitgekozen om het vervolg te schrijven en te regisseren. Wadlow was toen nog onbekend, maar is sindsdien bekend geworden door zijn werk als schrijver en regisseur van Blumhouse-horrorprojecten, waaronder de Fantasy Island-verfilming, die hem twee Razzie-nominaties voor Slechtste Film en Slechtste Scenario opleverde.

Related posts