Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Terry Gilliam kan nieuwe film niet maken door geldgebrek
TERRY GILLIAM (c) Greg 2600 - CC BY-SA 2.0
Nieuws

Terry Gilliam kan nieuwe film niet maken door geldgebrek 

Terry Gilliam heeft zoveel problemen gehad met het financieren van zijn laatste projecten dat hij heeft gezinspeeld op zijn pensioen. In april meldde de fansite Gilliam Dreams echter dat de regisseur The Carnival at the End of Days zou gaan regisseren.

Het blijkt dat Gilliam inderdaad die wil regisseren als zijn volgende speelfilm, maar het probleem is dat hij er niet de nodige 30 miljoen dollar voor kan vinden. Dat vertelde Gilliam afgelopen weekend aan een publiek van het Lumière Film Festival, waarbij hij gekscherend vroeg of iemand het nummer van Elon Musk had.

De premisse van de film zou draaien om God die de mensheid wil uitroeien, omdat hij zo teleurgesteld is over wat er is gebeurd op de planeet aarde. Hij vertelde dat hij met Christopher Brett Bailey aan het script werkte en dat de laatste versie min of meer af was.

De laatste keer dat Gilliam een film regisseerde was The Man Who Killed Don Quixote uit 2018, een film die hij al meer dan twee decennia probeerde te maken. Zijn films van de afgelopen 25 jaar zijn zowel kritisch als commercieel mislukt. Het riskeren van 30 miljoen dollar voor deze legendarische filmmaker is dan ook voor geen enkele producent een koud kunstje.

Related posts