Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Holy Spider-regisseur Ali Abbasi begint aan Amerikaanse film
Ali Abassi (c) IMDB Pro
Nieuws

Holy Spider-regisseur Ali Abbasi begint aan Amerikaanse film 

Na indruk te hebben gemaakt op zowel publiek als critici met zijn Perzischtalige neo-noirfilm Holy Spider uit 2022, maakt de Iraanse filmmaker Ali Abbasi zich op om te beginnen aan zijn volgende speelfilm. The Student zal de thriller heten en zal zich naar verluidt afspelen in de Verenigde Staten.

Momenteel worden de plot- en castingdetails van de film zorgvuldig geheim gehouden. De productie van de film liep vertraging op door aanhoudende WGA- en SAG-AFTRA-stakingen, maar het lijkt erop dat de film groen licht heeft gekregen om te beginnen met filmen. Hoewel er nog niets bekend is over de plot van de film, zal de thrillerfilm een sterk politiek thema hebben, net als Abbasi’s andere werken.

Ali Abbasi is een Iraanse schrijver-regisseur die bekendheid verwierf met zijn speelfilmdebuut, de Deense horrorfilm Shelley uit 2016. Na de lovende kritieken op zijn debuutfilm regisseerde Abassi in 2018 Border, een Zweedse fantasyfilm die gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van Ajvide Lindqvist. Abbasi’s meest recente film is de veelgeprezen misdaadthriller Holy Spider uit 2022, die wereldwijd verschillende onderscheidingen kreeg.

Hoewel Abbasi vooral bekend staat om zijn Europese filmgevoeligheden, is hij in Hollywood vooral bekend als regisseur van afleveringen van de post-apocalyptische dramaserie The Last of Us van HBO met Pedro Pascal en Bella Ramsey in de hoofdrollen. 

Related posts