Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GOOD TIME
ROBERT PATTINSON in GOOD TIME (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

GOOD TIME 

Wie het nu nog zonder schaamterood aandurft om uit pure luiheid Robert Pattinson te vereenzelvigen met Twilight moet maar eens Good Time bekijken. Het gewezen tieneridool – een mens moet ergens starten – transformeert in deze ongemakkelijke roadtrip naar een ziekelijke, meelijwekkende en bij momenten uiterst gevaarlijke neuroot die door zijn eigen stomme daden alsmaar van de regen in de drop terechtkomt om uiteindelijk in een doodlopend straatje te sukkelen, net alsof deze rol op het lijf van Pattinson is geschreven!

ROBERT PATTINSON
ROBERT PATTINSON in GOOD TIME (c) The Movie Database (TMDB)

Zoals vaak het geval bij de broers Benny en Josh Safdie is het motief ook hier geld. Constantine “Connie” Nikas (Robert Pattinson) is geen gewiekste bankovervaller zoals je ze in Ocean’s Eleven tegenkomt, maar eerder een onbeholpen klaploper die met zijn mentaal gehandicapte broer Nickolas “Nick” Nikas (Benny Safdie) een bankfiliaal wil overvallen. Gelukkig voor de kijker loopt de klungelige heist niet al te goed af, want wat nadien volgt is te gek voor woorden en resulteert in één van de meest intense films van de afgelopen jaren.

Je kan het de Safdie-broertjes wel in de schoenen schuiven dat hun scripts vaak opgebouwd zijn rond personages die alsmaar foute beslissingen nemen, maar zo lang het blijft werken – en dat doet het in Good Time zeker – hoor je ons hierover geen seconde klagen. Zonder al te veel gepreek doorprikken de Safdie-broers op ironische wijze de al lang vergane Amerikaanse droom. De personages zijn rauw, levensecht en één voor één zijn het zieltjes die door de Amerikaanse politiek al lang niet meer mee tellen. Zeg maar wat Ken Loach zou doen moest die geïnspireerd zijn door Harmony Korine of Nicolas Winding Refn.

GOOD TIME
GOOD TIME (c) The Movie Database (TMDB)

DOP’er Sean Price Williams die zelf onlangs via The Sweet East met een straf regiedebuut uit de hoek kwam, zorgt voor een opgejaagd gevoel waardoor het voelt alsof je anderhalf uur in de huid kruipt van Nikas, prachtig aangedikt met de bloedstollende elektronische score van Daniel Lopatin, waardoor de film automatisch in het kolkende vaarwater van You Were Never Really Here of Drive – maar dan meer zwartgallig – komt.

Good Time is een niet te stoppen rollercoaster van twee filmmakers die weten wat ze moeten doen om hun publiek aan de kassa te krijgen voor een tweede rit. Onconventionele cinema die de vloer veegt met alle bestaande regels met als gevolg een onweerstaanbare cinematografische trip slash meesterwerk.


GENRE: drama, misdaad
JAAR: 2017
REGISSEUR: Benny Safdie, Josh Safdie
CAST: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Rose Gregorio
LAND:  USA

Related posts