Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CHICKEN FOR LINDA KRIJGT UFK-PRIJS OP 17e FILEM’ON- FILMFESTIVAL
CHICKEN FOR LINDA (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

CHICKEN FOR LINDA KRIJGT UFK-PRIJS OP 17e FILEM’ON- FILMFESTIVAL 

De UFK/UCC-Humbug-Surimpressions Persprijs in het kader van het FILEM’ON – 17de Internationaal Filmfestival Voor Jong Publiek (25/10 – 04/11/2023) te Brussel wordt toegekend aan Chicken For Linda (Linda Veut Du Poulet) van Chiara Malta en Sebastien Laudenbach.

In deze film beseft Paulette dat ze haar dochter Linda onterecht heeft gestraft en zal er alles aan doen om het goed te maken. Ze besluit haar lievelingsgerecht klaar te maken, ook al kan ze niet koken en is er op dat moment een algemene staking… Een hilarisch verhaal met een unieke animatiestijl!

De motivatie van de Jury die werd voorgezeten door Chantal Moens en Yves Calbert luidde: “Hoe kan een zoektocht naar een kakelende kip ons zoveel plezier verschaffen? Met een lach en een traan heeft Chicken for Linda ons van de ene naar de andere emotie weten te vervoeren en onze harten veroverd. We werden verbluft door de buitengewone creativiteit van Chiara Malta en Sébastien Laudenbach alsook door de subtiele en expressieve animatiestijl van deze ontroerende stadsfabel. Een ware lust voor het oog en het oor, en dit voor zowel groot als klein. Een film die het ontegensprekelijk verdient om ontdekt en bekroond te worden!”

Exodus van Habbe Hassan (Zweden  2023) kreeg een speciale vermelding voor de kwaliteit van het scenario en het uitmuntend acteerwerk van de twee hoofdacteurs.

Related posts