Subscribe Now
Trending News

Blog Post

L’INNOCENT
LOUIS GARREL in L'INNOCENT (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

L’INNOCENT 

Louis Garrel is onvoorwaardelijk de chou chou van onze filmliefhebbende Zuiderburen. Niet te verwonderen: hij is de zoon van de befaamde Philippe Garrel, scenarist en regisseur van een rits meesterwerken (Le Grand Chariot, Le Sel des Larmes, L’amant d’uu Jour, Liberté, la Nuit) en actrice/cineaste Brigitte Sy (L’astragale, La Promenade du Diable). Bovendien is zijn peetvader de levende legende Jean-Pierre Léaud (Les Quatre Cents Coups, Masculin Féminin, La Mort de Louis XIV). It’s all in the family is zeker op Louis van toepassing want hij is amper veertig en heeft toch al 56 films als acteur op zijn actief en zo’n 7 films op zijn naam staan waar hij zelf instond voor het scenario en de regie. Een kast vol aan prijzen waaronder twee Césars, behoort tot zijn regulier meubilair.

L'INNOCENT
L’INNOCENT (c) The Movie Database (TMDB)

Zijn laatste wapenfeit als scenarist/regisseur/acteur heet L’innocent en draait integraal rond Abel, een sympathieke jonge en intelligente kerel, een rol die dus op Garrels lijf (zelf) is geschreven. Abel panikeert wanneer hij op een dag verneemt dat zijn moeder Sylvie, een kwieke zestiger, op het punt staat te trouwen met een gevangene. Met de hulp van Clémence, zijn beste vriendin, zal hij er alles aan doen om zijn moeder te beschermen en het nakende huwelijk te dwarsbomen. Maar de ontmoeting met bajesklant Michel, tevens zijn aspirant nieuwe stiefvader, zou Abel tegen zijn verwachtingen in wel eens nieuwe perspectieven kunnen bieden.

L’innocent is een vakkundige mix van smaakvolle humor, een paranoïde-plot en pittige heist-elementen opgediend met een picareske knipoog naar grootmeester Hitchcock. Het scenario, goed voor een César, staat bol van (bewuste) clichés, fijne grappen en verrassende plotwisselingen. De personages zijn interessant en – binnen dit genre – goed uitgewerkt. Garrel pakt ook uit met handige (ervaren) trucjes om de ensemblecast de kans te bieden optimaal alle troeven uit te spelen. Vooral op relationeel en verbaal vlak rijkt Garrel voldoende stof aan om zijn komedie een ‘uit het leven gegrepen’-sfeer mee te geven. Verder valt de geraffineerde en bitse montage van Pierre Deschamps (Jackie, Alma Viva) op. De mise en scene van Garrel lui-même, is vinnig en etaleert speels zijn talent zowel als acteur, (co)-scenarist en regisseur. L’innocent is een hartverwarmende, leuke en lekker ontspannende kijkervaring, c’est fou non.

GENRE: komedie, crime, romantiek
JAAR: 2022
REGISSEUR: Louis Garrel
CAST: Louis Garrel, Roschdy Zem, Anouk Grinberg, Noémie Merlant
LAND: Frankrijk

Related posts