Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Denis Villeneuve kiest Zendaya voor zijn Cleopatra-epos
ZENDAYA in EUPHORIA (c) IMDB Pro
Nieuws

Denis Villeneuve kiest Zendaya voor zijn Cleopatra-epos 

Denis Villeneuve’s volgende film wordt Cleopatra voor Sony Pictures. Het scenario wordt naar verluidt geschreven door David Scarpa (Napoleon) en is gebaseerd op de bestseller van Stacey Schiff. De productie zou ergens in 2024 moeten beginnen.

Het verhaal gaat over Cleopatra’s meedogenloze opkomst naar de macht met behulp van haar vaardigheden als verleidster. Naar verluidt zou Zendaya het aanbod om de rol van de jonge koningin van Egypte op zich te nemen al geaccepteerd hebben. Timothée Chalamet heeft de rol van Octavius aangeboden gekregen en Daniel Craig wordt gelinkt aan Caesar.

In 1963 werd er al een Cleopatra-film uitgebracht met Elizabeth Taylor in de hoofdrol die gemengde kritieken kreeg. De speelduur ervan was maar liefst 4 uur en 8 minuten! Het was de best verdienende film van 1963 en werd, ondanks een paar onnauwkeurigheden, beschouwd als een redelijk accurate kijk op het Oude Egypte. Scarpa heeft gezegd dat zijn script een “politieke thriller” is. Smerig, bloederig, seks en met veel mensen die vloeken.

Related posts