Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PAUL GREENGRASS MAAKT FILM OVER CALIFORNISCHE BOSBRAND
PAUL GREENGRASS (c) IMDB Pro
Nieuws

PAUL GREENGRASS MAAKT FILM OVER CALIFORNISCHE BOSBRAND 

Voor de nieuwe speelfilm Lost Bus van Apple TV+ wordt regisseur Paul Greengrass gevraagd om het project te regisseren. Greengrass is naar verluidt in gesprek om de deze film te regisseren die gebaseerd is op de beruchte Californische natuurbrand van 2018 die bekend staat als Camp Fire en het land op zijn grondvesten deed schudden.

Greengrass werd bekend met de spionagethriller The Bourne Supremacy uit 2004, met Matt Damon in de hoofdrol. De schrijver-regisseur volgde het succes van de film op met The Bourne Ultimatum uit 2007. Greengrass is echter vooral bekend van de regie van de actie-thriller Captain Phillips uit 2013. Gezien Greengrass’ ervaring in het regisseren van documentaires en films die gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen, is hij een ideale keuze om het project te leiden.

Naar verluidt zal Lost Bus zich richten op buschauffeur Kevin McKay en schooljuf Mary Ludwig die een groep kinderen helpen om de natuurbrand te overleven. De film speelt zich af in Paradise, Californië, waar de inwoners wakker worden van een groeiend wildvuur dat al snel de hele stad overspoelt en hen opsluit in hun huizen. De film is gebaseerd op het Camp Fire-incident van 2018, de meest verwoestende natuurbrand in de geschiedenis van Californië. Camp Fire duurde van 8 november tot 25 november 2008 en brandde 153.336 hectare land plat. Het resulteerde in de dood van 85 mensen.

Camp Fire is het onderwerp geweest van verschillende mediaprojecten waaronder de Netflix- documentaire Fire in ParadiseLost Bus is gebaseerd op een scenario van scenarioschrijver Brad Ingelsby, die vooral bekend is van zijn werk voor de HBO-mysterieserie Mare of Easttown.

Related posts