Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MIRACULOUS – LADYBUG & CAT NOIR
MIRACULOUS - LADYBUG & CAT NOIR (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MIRACULOUS – LADYBUG & CAT NOIR 

De superhelden liggen zo goed als in de lappenmand, maar animatiegewijs rinkelen de bioscoopkassa’s nog altijd met voorop het gigantische succes van Spider-Man: Across the Spider-Verse. Uit Frankrijk komt Ladybug & Cat Noir aangewaaid. Bij ons iets minder bekend, maar razend populair bij de Franstalige kids waar Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir ondertussen al aan zijn vijfde seizoen toe is. Een langspeelfilm kon dan ook niet uitblijven. Kosten noch moeite werden gespaard want naar verluidt is het na Valerian And The City Of A Thousand Planets de duurste Franse film ooit. Is dater ook aan te zien?

MIRACULOUS - LADYBUG & CAT NOIR
MIRACULOUS – LADYBUG & CAT NOIR (c) The Movie Database (TMDB)

Nou, ja en neen. Als je het resultaat puur op de animatie moet afrekenen dan kan je niet anders dan superlatieven gebruiken. Zowat ieder straatje en bezienswaardigheid van Parijs wordt tot in de details met prachtige tekeningen weergegeven, wat leidt tot een betoverend spektakel waar ogen voor te kort komen. Pakken minder wordt het als je het over het verhaal hebt. De makers trekken er zich geen jota van aan dat het oude Marvel-sjabloon waarin de origin story van naald tot draad een stille dood al lang is gestorven. En dus krijgen we te zien hoe de jonge tieners Marinette (Christina Vee) en Adrien (Bryce Papenbrook) tot superhelden transformeren die onder leiding van meester Wang Fu (Paul St. Peter) de lichtstad moeten zien te zuiveren van het gespuis.

Niks nieuws onder de zon, zeker niet als je de ontelbare Marvel en DC-films hebt gezien. Bovendien vindt Jeremy Zag het kunnen dat hij het geesteskind van Thomas Astruc voorziet van de meest gangbare clichés waardoor Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir in feite een doorslagje wordt van pakweg Avengers: Infinity War, maar dan getekend en met het toeristische Parijs als achtergrond.

MIRACULOUS - LADYBUG & CAT NOIR
MIRACULOUS – LADYBUG & CAT NOIR (c) The Movie Database (TMDB)

Het grootste probleem van deze veel te lange animatiefilm (bijna twee uur!) is evenwel dat het hele verhaal volgepropt zit met Franse liedjes en dan nog van het niveau zoals alleen Céline Dion ze kan kwelen, waardoor de neiging groot wordt om je ogen op de smartphone te laten vallen. De allerjongste zullen er waarschijnlijk minder problemen mee hebben en wie weet amuseren zij zich te pletter met de dolle avonturen van Ladybug en Cat Noir, maar voor ons werd het een net iets te lange en vooral te saaie rit. Deze animatiefilm is nu uit op Belga Home Video zowel op dvd als Blu-ray.

GENRE: animatiefilm
JAAR: 2023
REGISSEUR: Jeremy Zag
CAST: Bryce Papenbrook, Christina Vee, Keith Silverstein, Carrie Keranen, Ezra Weisz
LAND: Frankrijk

Related posts