Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DISCONNECT
DISCONNECT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

DISCONNECT 

In een recordtempo heeft de westerse wereld de switch van analoog naar digitaal gemaakt. Meer dan de helft van onze ‘wakkere’ tijd wordt actueel in beslag genomen door media-ervaringen. Smartphone-slaven en Facebook slash Twitter-junks worden intussen als ‘normale’ medemensen beschouwd. Kortom, het digitale tijdperk is een feit, maar hoe komt het eigenlijk dat we desondanks we meer verbonden zijn dan ooit tevoren toch verder uit elkaar leven dan voorheen? Wat is de beklemmende schaduwzijde van deze drastische en snel geavanceerde technologische verandering?

DISCONNECT
DISCONNECT (c) The Movie Database (TMDB)


Beklemmende vragen waarmee Henry Alex Rubin (Murderball) ons genuanceerd confronteert in Disconnect, zijn eerste en meteen beklijvende fictiefilm. Derek en Cindy ontvluchten via het internet hun steriele huwelijk. Wanneer ze ontdekken dat ze het slachtoffer zijn van cyberfraude is hun definitieve afgang dichtbij. Gelukkig snelt een ex-agent hen te hulp. Wat deze man echter niet weet is dat zijn zoon via Facebook een zwakkere klasgenoot schendend pest. Het zielige slachtoffer kan nergens aankloppen want zijn ouders hebben het te druk op hun werk. Bovendien is zijn vader uitermate begaan met de verwikkelingen van een journaliste die professioneel en persoonlijk diep is betrokken bij een uit de hand lopende pornosite-affaire.

DISCONNECT
DISCONNECT (c) The Movie Database (TMDB)


Zonder zijn typische documentaire-knack te negeren, brengt Rubin de verschillende en heel geloofwaardige verhaallijnen over diep ontspoorde mensen op een intrigerende en spannende manier samen. De story’s ontwikkelen zich via aangrijpende gebeurtenissen en verrassende twists onthullen een schokkende realiteit. Deze stijlvolle, meeslepende en vooral akelig actuele mozaïekfilm met een nadrukkelijke muziekscore en knappe slow motion-scènes, draagt bovendien een oprechte (en gelukkig geen prekerige) boodschap uit.

De onvergetelijke en herkenbare personages worden vertolkt  door een ideale indie-ensemblecast bestaande uit Hope Davis, Andrea Riseborough, Alexander Skarsgård, Paula Patton, Michael Nyqvist, Jonah Bobo en Jason Bateman in zijn eerste ernstige rol. Denk twee keer na vooraleer je bij een volgend romantisch etentje je smartphone op tafel legt of je bent ‘disconnect’ voor je het beseft.

GENRE: drama
JAAR: 2012
REGISSEUR: Henry Alex Rubin
CAST: Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo, Michael Nyqvist, Paula Patton, Andrea Riseborough, Alexander Skarsgård, Max Thieriot, Colin Ford, Jonah Bobo
LAND: USA

Related posts