Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CRYSTAL FAIRY AND THE MAGICAL CACTUS
CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

CRYSTAL FAIRY AND THE MAGICAL CACTUS 

Crystal Fairy And The Magical Cactus is een mooie, ietwat bizarre, titel voor een mooie en wrange film die zijn tijd neemt om te groeien. De Silva-familie is alom tegenwoordig in deze film. Sébastian Silva stond voor veel in waaronder regie, scenario en montage. En hij vertolkt ook één van de leden van de groep.  Samen met twee van zijn broers.

CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS
CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS (c) The Movie Database (TMDB)


Een filmmaker wiens films doorspekt zijn van drugsgebruik, relaties en narcistische personages. De twee bekendste namen die gelinkt zijn aan deze film zijn Michael Cera, die geweldig naturel de bij momenten grofgebekte empathieloze Jamie vertolkt, en Pablo Larrain die tevens producer is van deze film.

De film opent met een frisse begingeneriek en Silva brengt alles in beeld alsof het een documentaire was. We maken kennis met Jamie op een feestje ergens in Chili op de vooravond dat hij op roadtrip trekt met een aantal vrienden.  Een avond waarop hij in contact komt met een zekere Crystal , een extraverte vrouw op verschillende vlakken, die hij uitnodigt om deel te nemen aan hun roadtrip. Waar de film de eerste 20 minuten rustig voortkabbelt, begint hij echt tot leven te komen van zodra de roadtrip begint.  De verbale botsingen zijn prominent aanwezig.  Hierbij een glansrol voor de bij momenten giftige Jamie die qua empathie het spiegelbeeld is van Crystal.

CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS
CRYSTAL FAIRY & THE MAGIC CACTUS (c) The Movie Database (TMDB)

Het speciale doel van hun roadtrip en de uiteindelijke bestemming geven de film een prachtige sfeer dat wordt doorweven met  scherpe dialogen, pittige verbale botsingen maar ook opborrelende vriendschappen en healing. De kracht van de film groeit gestaag met de film mee tot een einde dat blijft kleven. Een film die qua sfeer en gemoed naar het einde toe zich kan meten met films als Y Tu Mama Tambien.  Ga eens af op een titel die iets helemaal anders doet vermoeden, en je krijgt iets  heel moois in de plaats.

GENRE: komedie, avontuur
JAAR: 2013
REGISSEUR: Sebastian Silva
CAST: Michael Cera, Gaby Hoffman, Juan Andrés Silva, José Miguel Silva
LAND : Chili

Related posts