Subscribe Now
Trending News

Blog Post

YOU CAN’T KILL STEPHEN KING
YOU CAN'T KILL STEPHEN KING (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

YOU CAN’T KILL STEPHEN KING 

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat doorsnee horrorfans de naam van Stephen King als een synoniem van het genre zien. Dit heeft niet alleen ontelbare boekverfilmingen als gevolg – en wel met een zeer wisselend kwaliteitsniveau – maar ook met ontzettend veel copycats waarvan er maar zelden één is die erin slaagt om de meester te evenaren. Het woord “overtreffen” gebruiken we niet eens.

Zeer verschillend en origineel is You Can’t Kill Stephen King van het trio Ronnie Khalil, Monroe Mann en Jorge Valdés-Iga. Zoals de titel doet vermoeden draait het hier om de auteur, ook al zie je hem niet.

YOU CAN'T KILL STEPHEN KING
YOU CAN’T KILL STEPHEN KING (c) The Movie Database (TMDB)

De zes vrienden Monroe (Monroe Mann), Ronnie (Khalil), Hilary (Crystal Arnette), Nicole (Kayle Blogna), Lori (Kate Costello) en Lamont (Justin Brown) hebben dringend nood aan wat vakantie. De keuze valt op Monroe’s vakantiehuisje dat aan een meer ligt waarvan vermoed wordt dat niemand minder dan Stephen King er in de buurt van woont. Voor Ronnie een buitenkansje want net als Annie Wilkes uit Misery beschouwt hij zich als een fan die alles weet over zijn idool en er alles voor over heeft om hem te ontmoeten. Eens gearriveerd blijken de dorpsbewoners minder tuk te zijn op hun beroemde inwoner en houden daarom bij iedere vraag waar de man uithangt de lippen stijf op elkaar.

Voor we het weten ontaardt You Can’t Kill Stephen King in een echte slasher en nog wel met technieken zoals die omschreven zijn in Kings bestsellers. Op het hoesje van de dvd die is uitgebracht door Razor Reel in samenwerking met Zeno Pictures zie je het Cujo, It, The Shining en Christine. Kortom de meest iconische van King’s verfilmingen. Wie echter hoopt op een spoof waarin die bekende titels te zien zijn, is eraan voor de moeite, tenzij je het doet voor een motorbootje dat Christine heet.

YOU CAN'T KILL STEPHEN KING
YOU CAN’T KILL STEPHEN KING (c) The Movie Database (TMDB)


Er zitten wel clues in die verwijzen naar Stephen King-romans, maar geen enkele die hard-fan zal er in slagen om die er uit te halen. Wat overblijft is een leuke horrorkomedie die wel eens uit de bocht durft te gaan en een mix biedt van brave gore en de nodige seksgrapjes. You Can’t Kill Stephen King is zeker geen hoogvlieger, maar een mooi bewijs dat wie niet over een budget beschikt, maar wel over een inventief brein best wel met een leuke en originele film op de proppen kan komen. Niet iedereen zal hier fan van zijn, maar wie op zoek is naar 80 minuten dwaas maar leuk horrorvertier weet welke titel in de watchlist mag. 


GENRE: slasher, horrorkomedie
JAAR: 2012
REGISSEUR: Ronnie Khalil, Monroe Mann, Jorge Valdés-Iga
CAST: Monroe Mann, Ronnie Khalil, Crystal Arnette, Kayle Blogna, Kate Costello, Justin Brown, Polly Humphreys, Arthur S. Brown, Michael Bernstein
LAND: USA

Related posts