Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE WOLF OF WALL STREET
THE WOLF OF WALL STREET (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE WOLF OF WALL STREET 

Martin Scorsese, een van de meest notoire Amerikaanse en Oscar-winnende filmregisseurs bewees met The Wolf Of Wall Street dat hij, ondanks zijn gevorderde leeftijd, vitaler is dan ooit. The Wolf Of Wall Street is een wervelende, energieke, vlijmscherpe en maar liefst drie uur durende meesterlijke visuele reflectie over de ziekelijke kapitalistische hebzucht en een doorgedreven intelligente aanklacht tegen de ontspoorde American Dream.

MARGOT ROBBIE
MARGOT ROBBIE in THE WOLF OF WALL STREET (c) The Movie Database (TMDB)

Keizer Scorsese vertelt op zijn onnavolgbare wijze een verbijsterend doch waar gebeurd verhaal over decadentie, begerigheid en volslagen gekte waarin de ziekelijk ambitieuze en misdadige beursgoeroe Jordan Belfort, bijgenaamd The Wolf Of Wall Street, een geflipt multimiljardairsleven leidt vol bedrog, krolse sletten, decadente diners, uitzinnige bacchanalen, poenige bolides, rijzige jachten en vrachtschepen aan coke, terwijl zijn bloedmooie vrouw Naomi ongeduldig op hem zit te wachten in hun poepsjiek landhuis in de Hamptons. Om beide levens vast te houden, bedenkt Belfort (alweer een briljante doch gewaagde prestatie van ‘Golden Boy’ Dicaprio) inventieve manieren om de bergen illegaal geld wit te wassen. De meest beruchte geldwolf van de jaren 90 staat als ‘King of the World’ boven alles en iedereen tot het ‘gesponnen’ net van de FBI zich stilaan en ingenieus om hem heen begint te sluiten.

THE WOLF OF WALL STREET
THE WOLF OF WALL STREET (c) The Movie Database (TMDB)

The Wolf Of Wall Street is gebaseerd op de autobiografische boeken van Belfort (hij is ook even te zien in de film) die vakkundig werden herleid tot een briljant scenario door de viervoudige Primetime Emmy-winnaar Terence Winter (vaste schrijver van topseries als The Sopranos en Boardwalk Empire). Bovendien was het de vijfde keer dat de succesvolle tandem Scorsese-DiCaprio door Hollywood reed. Deze legendarische samenwerking zorgt opnieuw voor gensters en resulteert in een sfeervolle en overweldigende ‘spotprent’.

Onlangs werd de film op 4K uitgebracht door Arrow Video.



GENRE: drama
JAAR: 2013
REGISSEUR: Martin Scorsese
CAST: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Favreau, Jean Dujardin
LAND: USA

Related posts