Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE COMPANY YOU KEEP
ROBERT REDFORD in THE COMPANY YOU KEEP (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE COMPANY YOU KEEP 

Robert Redford is de belichaming van een waar Hollywood-icoon. Hoewel hij in de voorbije 40 jaar als acteur zowat alles heeft geïncarneerd en ook zijn politiek engagement uitvoerig etaleerde op het witte doek, herinnert iedereen hem voornamelijk als de blonde buddy van Paul Newman in kaskrakers als Butch Cassidy And The Sundance Kid en The Sting. De voormalige golden boy uit Santa Monica is tevens oprichter van hel Sundance Festival en ook als regisseur stond hij zijn mannetje (Ordinary People, The Milagro Beanfield War, Quiz Show, The Horse Wisperer).

ROBERT REDFORD
ROBERT REDFORD in THE COMPANY YOU KEEP (c) The Movie Database (TMDB)


The Company You Keep was Redfords negende film als cineast en meteen ook zijn terugkeer als acteur. Hij vertolkt de rol van Jim Grant, ooit een lid van de ‘Weather Underground’, een politieke splintergroep die door de FBI als terroristisch werd bestempeld omdat ze in mei ’68 uit protest tegen de Vietnamoorlog openbare gebouwen opblies. Beschuldigd van moord tijdens een mislukte bankoverval dook Grant onder, nam een andere identiteit aan en bouwde vervolgens een carrière uit als goed boerende advocaat. Grant, intussen weduwnaar en bezorgd om zijn jonge dochter, moet plotseling toezien hoe het verleden hem inhaalt als een snuggere journalist zijn ware identiteit ontmaskert. Er ontstaat een opwindend kat-en muisspel tussen Grant, de nieuwsjager en de FBI.

SHIA LABEOUF
SHIA LABEOUF in THE COMPANY YOU KEEP (c) The Movie Database (TMDB)


The Company You Keep is een intelligente thriller die qua sfeer en inhoud sterk doet terugdenken aan de establishment-provocerende pamfletten uit de jaren zeventig (Three Days Of The Condor, All The President’s Men) en houdt meteen een degelijk eerbetoon in aan het idealisme van weleer. Daardoor voelt de prent soms wel wat ‘old fashioned’ aan, maar Redford zorgt vaardig voor een opwindende sfeer en nagelbijtende spanning. Er wordt verder  heel overtuigend geacteerd en niet alleen door de Sundance Kid zelf, ook door het hem omringende kransje exquis acteurs bestaande uit Nick Nolte, Brendan Gleeson, Susan Sarandon, Julie Christie, Shia LaBeouf, Sam Elliott, Chris Cooper, Terrence Howard, Richard Jenkins en Stanley Tucci. The Company You Keep, weet je wel.  


GENRE: politieke thriller
JAAR: 2012
REGISSEUR: Robert Redford
CAST: Robert Redford, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Susan Sarandon, Julie Christie, Shia LaBeouf, Sam Elliott, Chris Cooper, Terrence Howard, Richard Jenkins, Stanley Tucci
LAND: USA

Related posts