Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LOS AMANTES PASAJEROS
LOS AMANTES PASAJEROS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

LOS AMANTES PASAJEROS 

Ofschoon Pedro Almodóvar opgroeide in La Mancha, een agrarische en heel conventionele rooms-katholieke streek, was hij een geëngageerde vaandeldrager tijdens de ophefmakende movida madrileña, de hedonistische beweging die de Spaanse socioculturele ontvoogding op gang trok in de onstuimige periode na de Franco-dictatuur.

Almodóvar is intussen al meermaals gekroond als camp-maestro omwille van zijn unieke filmstijl én uitgegroeid tot de meest internationaal befaamde Spaanse filmmaker na de surrealistische grootmeester Luis Buñuel. Almodóvars filmportfolio steekt vol meesterwerken (Mujeres Al Borde De Un Ataque De Nervios, Todo Sobre Mi Madre, Hable Con Ella, La Mala Educación) waarin hij heikele thema’s als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en wantoestanden in de katholieke kerk met veel leedvermaak en humor door de mallemolen draait.

LOS AMANTES PASAJEROS
LOS AMANTES PASAJEROS (c) The Movie Database (TMDB)


In Los Amantes Pasajeros neemt de virtuoos ogenschijnlijk wat gas terug. Op drie korte scènes na speelt dit luchtig vehikel zich integraal af aan boord van een vliegtuig in nood. Op weg van Madrid naar Mexico ontdekt de compleet nichterige bemanning dat het landingsstel het laat afweten. In afwachting van een ‘geschikte luchthaven’ om een noodlanding te maken, blijft het vliegtuig rondjes toeren in de hemel! Wie over een scherp analytisch vermogen beschikt, ontdekt in deze babbelzieke komedie heel wat kritische vingerwijzingen naar- en rake metaforen voor de huidige politiek en financieel schrijnende Spaanse crisissituatie.

LOS AMANTES PASAJEROS
LOS AMANTES PASAJEROS (c) The Movie Database (TMDB)


Almodóvar-fans zullen zeker moeten terugdenken aan de schrandere pamfletten uit zijn beginperiode (Pepi, Luci, Bom Y Otras Chicas Del Montón en Entre Tinieblas). Wie uit is op anderhalf uurtje frivool amusement komt ook aan zijn trekken dankzij het speelse sfeertje, de campy kleuren en de over-the-top-personages die non-stop schunnige dialogen uitkramen. Enthousiast genieten doe je zeker tijdens de opgewekte lipversie van de ophitsende I’m So Excited-hit uit ’82 van The Pointer Sisters. Wie ‘grote namen’ als Antonio Banderas en Penélope Cruz (ze acteren voor de eerste keer samen in een Almodóvar-film) aan het werk wil zien, kan beter een andere vlucht boeken want hun ‘amantes’-passage duurt amper vier minuten. Kortom; Los Amantes Pasajeros is geen ‘hoogvlieger’, wel een vermakelijke ‘Volare, oh oh’-farce.

GENRE: komedie
JAAR: 2013
REGISSEUR: Pedro Almodóvar
CAST: Javier Cámara, Antonio de la Torre, Raúl Arévalo, Carlos Areces, Hugo Silva, Lola Dueñas, Cecilia Roth, Guillermo Toledo, Miguel Ángel Silvestre, Antonio Banderas, Penélope Cruz
 LAND : Spanje

Related posts