Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE
GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE 

Een film van anderhalf uur die zich, op één scène in een hotelrestaurant na, de hele tijd op een hotelkamer afspeelt met alleen maar twee kibbelende hoofdpersonages. Het is een concept dat niet meteen uitnodigend werkt, maar dat is dan wel buiten Emma Thompson gerekend.

Thompson vertolkt in Good Luck to You, Leo Grande een gepensioneerde lerares speelt die heel haar leven lang kuisheid als een bouwsteen van het gezinsleven zag. Met haar overleden echtgenoot heeft ze nooit het grote genot gekend, en het woord orgasme kent ze alleen maar door anderen er te horen over praten. Ook van gewaagde seksstandjes heeft Nancy Stokes geen weet en daarom roept op rijpe leeftijd ze de deskundige hulp in van de jonge sekswerker Leo Grande (Daryl McCormack die furore maakte in Peaky Blinders).

EMMA THOMPSON
EMMA THOMPSON in GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE (c) The Movie Database (TMDB)

De Australische cineast Sophie Hyde die reeds opviel met de Sundance-hit Animals opteert voor een zeer komische aanpak die vooral tijdens het eerste uur werkt. De lerares heeft een hele bucket list van standjes klaar, maar eens het eerste kledingstuk op de vloer wordt gedropt krabbelt ze terug en slaat ze aan het praten. Het kost Leo Grande heel wat moeite (vandaar de titel) om zijn klant naar behoren te bedienen.

Good Luck to You, Leo Grande is opgedeeld in vier delen, of beter gezegd vier ontmoetingen. Het scenario van de Britse comedian Katy Brand is speels en vinnig, maar in het midden valt de film in elkaar door te veel op dezelfde bal te spelen waardoor het eindeloze gekrakeel de verveling aansnijdt. Good Luck to You, Leo Grande heeft dan ook vooral een ontzettend sterke eerste helft met voorop een briljante vertolking van de nog steeds ravissante Emma Thompson die je in deze film van alle kanten en hoeken kan bewonderen. Halfgeslaagd dus, hoewel de liefhebbers van feelgood-komedies niet onmiddellijk zal hoor klagen.

GENRE: komedie
JAAR: 2022
REGISSEUR: Sophie Hyde
CAST: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland
 LAND : UK

Related posts