Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ELLIOT SILVERSTEIN, REGISSEUR VAN A MAN CALLED HORSE, OVERLEDEN
ELLIOT SILVERSTEIN (c) IMDB Pro
Nieuws

ELLIOT SILVERSTEIN, REGISSEUR VAN A MAN CALLED HORSE, OVERLEDEN 

Elliot Silverstein, die Jane Fonda en Lee Marvin regisseerde in de Oscarwinnende westernkomedie Cat Ballou uit 1965 is op 24 november in Los Angeles overleden. Hij werd 96.
Silverstein, geboren op 3 augustus 1927 in Boson, begon zijn carrière als regisseur in de jaren 1950 met programma’s als Omnibus en de door Alfred Hitchcock geproduceerde mysterieserie Suspicion. Silverstein bleef in de jaren 1960 bezig met afleveringen van series.Silversteins tv-carrière zou sporadisch doorgaan tot in de jaren 90, toen hij vier afleveringen van Tales From The Crypt en een aflevering van Picket Fences regisseerde, maar zijn bekendste projecten waren zijn speelfilms, waaronder zijn eerste, Cat Ballou.

In 1967 regisseerde hij The Happening met Anthony Quinn die nu vooral bekend is vanwege het speelfilmdebuut van een Faye Dunaway vóór Bonnie en Clyde en omdat de titelsong The Supremes een hitsingle opleverde.

Silversteins volgende speelfilm was A Man Called Horse uit 1970 met Richard Harris in de hoofdrol als een Engelse aristocraat die tot slaaf is gemaakt door een indianenstam. Hoewel de reputatie van de film in de loop der jaren is afgenomen vanwege de onjuiste weergave van het Siouxvolk, speelde de film in op de toen populaire trend van het revisionistische westerngenre en werd het zowel financieel als kritisch een succes. A Man Called Horse bracht twee vervolgen voort (The Return of a Man Called Horse in 1976 en Triumphs of a Man Called Horse in 1983), die Silverstein geen van beide regisseerde.Silversteins latere credits waren onder andere Nightmare Honeymoon uit 1974 en de cultfilm The Car uit 1977, met James Brolin in de hoofdrol.

Related posts