Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DOP VICTOR J KEMPER (DOG DAY AFTERNOON) OVERLEDEN
VICTOR J. KEMPER (c) IMDB Pro
Nieuws

DOP VICTOR J KEMPER (DOG DAY AFTERNOON) OVERLEDEN 

Victor J. Kemper, de cinematograaf achter Dog Day Afternoon, Pee-wee’s Big Adventure en National Lampoon’s Vacation is overleden. Hij werd 96. American Cinematographer, de internationale publicatie van de American Society of Cinematographers, bevestigde het nieuws van zijn overlijden op sociale media.

Een van Kemper’s meest prominente films is het biografische misdaaddrama Dog Day Afternoon geregisseerd door Sidney Lumet en met Al Pacino in de hoofdrol. De film, die het waargebeurde verhaal vertelt van een bankoverval en gijzeling in Brooklyn in 1972, werd genomineerd voor zes Academy Awards en werd door de Library of Congress opgenomen in het National Film Registry.

Kemper werkte ook samen met regisseur Arthur Hiller aan films als The Tiger Makes Out
en See No Evil, Hear No Evil. Andere prominente regisseurs met wie hij samenwerkte waren onder andere John Cassavetes, Anthony Harvey, Michael Ritchie, Elaine May, J. Lee Thompson en Elia Kazan. Hij nam meer dan zestig films op, waaronder The Jerk, The Final Countdown, National Lampoon’s Vacation, Pee-wee’s Big Adventure en Beethoven.

Related posts