Subscribe Now
Trending News

Blog Post

IN THE LINE OF FIRE
IN THE LINE OF FIRE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

IN THE LINE OF FIRE 

De rol van Frank Horrigan, de bijna gepensioneerde agent van de Amerikaanse geheime dienst die alles op alles zet om het leven van de Amerikaanse president te beschermen, mag dan wel op het lijf geschreven zijn van Clint Eastwood toch hadden de producers bij aanvang Robert De Niro in het achterhoofd. die de rol afwees omdat hij zich volledig wilde concentreren op zijn eigen geflopte, maar tamelijk briljant regiedebuut A Bronx Tale.

Als kind keek producer Jeff Apple gefascineerd toe hoe agenten met zonnebrillen op en gekleed in stijlvolle donkere pakken er alles aan deden om de toenmalige vice-president Lyndon B. Johnson te beschermen. Apple kwam hierdoor met een verhaal op de proppen dat verband hield met de moord op Kennedy, maar toen Jeff Maguire aan boord kwam werd het een omgezet tot een eigentijds verhaal. Het enige wat van Apple’s oorspronkelijk concept overbleef was dat Horrigan één van de agenten was die in 1963 in Dallas door een paar foute beslissingen mede verantwoordelijk was voor de dood op John F. Kennedy.

IN THE LINE OF FIRE (c) The Movie Database (TMDB)


Dat hij jaren later nog steeds de beschermengel is van de machtigste man ter wereld is compleet van de pot gerukt, maar doet er in de filmwereld niet toe als je Clint Eastwood bent.

Ondanks de lengte van twee uur duurt In The Line Of Fire geen minuut te lang en daar zit niet alleen het zo als altijd gecontroleerd ijskoud spel van Eastwood voor veel tussen, maar ook de zo goed als perfecte rol van John Malkovich als de vindingrijke Booth die net als John Wilkes Booth en Lee Harvey Oswald de geschiedenis wil ingaan als de man die de president van de Verenigde Staten omver knalt.

Als kind keek producer Jeff Apple gefascineerd toe hoe agenten met zonnebrillen op en gekleed in stijlvolle donkere pakken er alles aan deden om de toenmalige vice-president Lyndon B. Johnson te beschermen. Apple kwam hierdoor met een verhaal op de proppen dat verband hield met de moord op Kennedy, maar toen Jeff Maguire aan boord kwam werd het een omgezet tot een eigentijds verhaal. Het enige wat van Apple’s oorspronkelijk concept overbleef was dat Horrigan één van de agenten was die in 1963 in Dallas door een paar foute beslissingen mede verantwoordelijk was voor de dood op John F. Kennedy. Dat hij jaren later nog steeds de beschermengel is van de machtigste man ter wereld is compleet van de pot gerukt, maar doet er in de filmwereld niet toe als je Clint Eastwood bent.

In The Line Of Fire was een vrij dure film, zo had men voor het bouwen van de Air Force One alleen al zo’n kwart miljoen dollar nodig, maar de producers gokten goed want de actiethriller van de Duitse filmregisseur Wolfgang Petersen, die na Das Boot internationaal doorbrak, werd een groot succes, en ook al was Eastwood de tweede keuze werd In The Line Of Fire samen met Unforgiven één van Clint’s beste films uit de jaren 90.


GENRE : thriller, actie
JAAR : 1993
REGIE: Wolfgang Petersen
MET : Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan McDermott, Gary Cole         
LAND: USA

Related posts