Subscribe Now
Trending News

Blog Post

(500) DAYS OF SUMMER
500 DAYS OF SUMMER (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

(500) DAYS OF SUMMER 

Romcoms zijn voor nuchtere mensen doorgaans te mijden films, maar er zijn uitzonderingen zoals het verrukkelijke (500) Days of Summer van Marc Webb, de regisseur die een paar jaar later zou doorbreken met The Amazing Spider-Man-franchise. Dat Webb de maker is van heel wat videoclips (van No Doubt tot My Chemical Romance) is zeker geen toeval, want deze romcom staat niet alleen in het teken van liefde, maar ook van de muziek.

Zonder al te veel spoilers weg te geven, verklapt Webb vanaf het begin dat dit een verhaal is van een onmogelijke relatie. De film begint met een verwijzing naar ene Jenny Beckman, naar verluidt een bitch en dat is niet eens een verzinsel, want het meisje bestaat echt en was een tijdje het liefje van scenarioschrijver Scott Neustadter die de arme kerel dumpte. Gelukkig leverde het liefdesverdriet wel een fantastisch script op, ook al lag het jaren op de gevreesde blacklist: de lijst van de meest geliefde scripts die altijd op het schap bleven liggen.

Summer is de naam van de nieuwe assistente (Zooey Deschanel) die bij Tom (Joseph-Gordon Levitt) komt werken in een firma van wenskaarten. Niet alleen is Summer razend knap, ook gaat ze er prat op dat ze niemands eigendom wil zijn, kleedt ze zich niet zoals anderen, maar kent ze ook nog eens alle teksten van The Smiths uit haar hoofd. Voor Tom, die van kindsbeen af gefascineerd was door de muziek van indiegroepjes, is dit een reden om haar als zijn droommeisje te zien.

Via een niet-chronologisch dagboek vertelt deze ontroerende, bijna perfecte film het verhaal  over twee gewone mensen die naar elkaar verlangen, maar de nodige details ontbreken om er een volmaakt sprookje van te maken. Let naast Joseph-Gordon Levitt en Zooey Deschanel ook op Chloë Grace Moretz  als Toms jonge zusje die hier in één van haar eerste rollen was te zien.


GENRE : romantiek
JAAR : 2009
REGIE: Marc Webb
MET :  Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend , Chloë Grace Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg
LAND: USA


Related posts