Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BED REST
MELISSA BARRERA in BED REST (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BED REST 

Ook al mag het horrorgenre de laatste maanden weer volop in de lift zitten met voorop het onverwachte succes van de gameverfilming Five Nights At Freddy’s, toch zijn er een heleboel titels die het witte doek niet halen en zonder al te veel franjes rechtstreeks op dvd of Blu-ray worden gedropt. Een daarvan is Bed Rest.

MELISSA BARRERA in BED REST
MELISSA BARRERA in BED REST (c) The Movie Database (TMDB)


De twee troeven van de film zijn niet alleen hoofdrolspeelster Melissa Barrera die te zien was in Scream VI, maar ook dat de dame achter de camera (Lori Evans Taylor) aan de zesde film uit de Final Destination-franchise meeschreef. Het zijn weinig zeggende feiten die nauwelijks iets betekenen, laat staan voor een meerwaarde zorgen, maar wel sjiek ogen op de filmposter of de cover op de Blu-ray. Namedropping, maar gelukkig is Bed Rest een genietbaar, maar vrij voorgekauwd spookverhaal dat schaamteloos leentjebuur speelt bij The Conjuring, al was het maar omdat de (soms werkende) jump scares vooral van onverwachte piepende en krakende geluiden dienen te komen.

De titel Bed Rest houdt steek eens je het verhaal te weten komt. De hoogzwangere Julie Rivers (Melissa Barrera) heeft samen met haar lieftallige echtgenoot een grote villa voor een prikje gekocht. Wie de nodige horrorfilms achter de kiezen heeft, weet dat er meer nodig is dan een likje verf en dat er zonder enig twijfel wel een griezelig addertje onder het gras sluipt. De thriller is nog maar pas begonnen of de arme Julie dondert van de trap met zware gevolgen. Het placenta is gescheurd waardoor de vrouw gedurende de rest van haar zwangerschap geen bewegingen meer mag maken en daardoor in bed gekluisterd blijft zodat de scheur niet groter wordt en het leven van de foetus niet bedreigd wordt. Het wordt geen eenvoudige taak. Door een trauma lijkt Julie lijkt een niet al te standvastig persoon waardoor het afwachtend nagelbijten wordt of de jonge vrouw in bed kan blijven liggen of niet.

MELISSA BARRERA in BED REST
MELISSA BARRERA in BED REST (c) The Movie Database (TMDB)


Bed Rest heeft wel een paar minpunten met als grootste – buiten de finale die net iets te veel ontspoort – Melissa Barrera. Wegens het script draagt ze een groot deel van het verhaal op zich, maar helaas is ze daar net een iets te matige actrice voor. Dat heb je minder met het clichématig maar best wel boeiend verhaal, ofschoon de scenarioschrijvers niet bepaald voor het meest originele script gingen dat gewoon een potpourri is van zowel Ringu als The Others ,waarmee je dus meteen twee betere alternatieven hebt voor een gezellig filmavondje. Gelukkig wordt dit – en het gebrek aan budget –enigszins pienter opgevangen door het gebruik van bijvoorbeeld een babymonitor of een wegrennende kat waardoor nogmaals bewezen wordt dat horror best effectief kan werken zonder het al te ver te gaan zoeken. Kortom, wie geen al te hoge eisen stelt zal zich best nog wel kunnen vermaken met de bedperikelen van Julie.


GENRE: thriller, horror

JAAR: 2023

REGISSEUR: Lori Evans Taylor

CAST: Melissa Barrera, Guy Burnet, Kristen Harris, Erik Athavale, Edie Inksetter, Kristen Sawatzky, Paul Essiembre, Marina Stephenson Kerr, Lennox Denyer

LAND:  USA

SPEELDUUR: 90 minuten

Related posts