Subscribe Now
Trending News

Blog Post

JULIA
JULIA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

JULIA 

Er zijn heel wat films die Julia als titel hebben, maar wij hebben het over de Duitse film van Sigi Rothemund die eerst werd uitgebracht als Es war nicht die Nachtigall, en wat later als Die Nichte der O. wat natuurlijk een zinspeling was op Histoire d’O, ook al heeft deze film niets te maken met de erotische roman van Pauline Réage.

JULIA
JULIA (c) The Movie Database (TMDB)


Julia werd in 1974 gemaakt, hetzelfde jaar waarin Sylvia Kristel wereldberoemd zou worden als de nymphomane Emmanuelle. De producties van beide films liep wat gelijktijdig waardoor de makers van Julia niet door hadden dat ze een film aan het draaien waren met een wereldster in wording. Meer zelfs, Sylvia Kristel komt pas in beeld na de twintigste minuut en het was in feite de bedoeling om van de Hongaarse Teri Tordai – die de hoofdrol vertolkt – een ster te maken. Het plan mislukte, maar dat was op zich geen verrassing voor iemand wiens bekendste rol in Frau Wirtin bläst auch gern Trompete was.

Er wordt ook in Julia graag op de trompet geblazen, want Teri Tordai is een wulpse dame die met iedereen graag de koffer induikt, zelfs met jonge mannen op de trein zoals met Pauli (Ekkehardt Belle). De jongen komt net van de kostschool en reist naar een klein stadje aan zee om er met zijn familie van de vakantie te genieten. Groot is zijn verbazing dat de vrouw die hij zat te begluren de nieuwe vriendin van zijn vader (Jean-Claude Bouillon) lijkt te zijn. Daar komen natuurlijk vodden van, zeker als hij op slag verliefd wordt op Andrea (Sylvia Kristel die in de gedubte versie Julia heet). Andrea is naar eigen zeggen nog maagd, ook al duurt het maar een paar seconden vooraleer ze al haar kleren uitspeelt.

JULIA
JULIA (c) The Movie Database (TMDB)


Julia deed het in de Verenigde Staten goed in het softpornocircuit en dat had natuurlijk alles te maken met het immense succes van Emmanuelle. De maker van deze vunzige film is Siegfried Rothemund die onder het pseudoniem Siggi Götz een heleboel pikante lederhosenfilms maakte. De man maakte ook “gewone” films, maar geen enkele deed iets buiten de Duitse grenzen.

Julia is best wel braaf, ook al gaat iedere actrice bij elke gelegenheid uit de kleren. We schrijven vooral het woord vunzig omdat Siegfried Rothemund  er een walgelijke fetish van maakte om iedere vrijpartij te combineren met een vreetpartij. Naast rampetampende lichamen moet je maag er tegen kunnen dat een blote kont pardoes in een taart of zo belandt. Dat maakt Julia een allesbehalve aantrekkelijke film, maar is hij door de “kijk eens wat destijds wel kon”-invalshoek best wel grappig en blijft Sylvia Kristel een vrouw met een onweerstaanbare starpower.

Julia kwam onlangs in de belangstelling omdat het één van de vier films is uit de Sylvia Kristel 70’s Collection van Cult Epics is waarvoor de Belgische illustrator Gilles Vranckx de artwork mocht maken.


REGIE: Siegfried Rothemund 
CAST : Jean-Claude Bouillon, Sylvia Kristel, Teri Tordai, Ekkehardt Belle, Gisela Hahn, Peter Berling       
JAAR:  1974
LAND : Duitsland
GENRE : komedie, erotiek

Related posts