Subscribe Now
Trending News

Blog Post

METRO MANILA
METRO MANILA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

METRO MANILA 

Metro Manila is een niet te missen aanrader die je van de eerste tot de laatste minuut van je stoel wegblaast. De Britse regisseur Sean Ellis die voorheen met Cashback furore maakte schetst in deze keiharde thriller een beeld van de Filippijnse hoofdstad zoals je nog nooit hebt gezien.

METRO MANILA
METRO MANILA (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal begint als een traditionele wereldfilm, maar ontpopt zich gaandeweg tot een keiharde misdaadthriller zoals alleen Martin Scorsese of Michael Mann die kunnen maken. Oscar (Jake Macapagal) en echtgenote Mai (Althea Vega) zien moedeloos toe hoe ze voor hun rijst geen cent meer krijgen. Ondanks de harde labeur en dure investeringen moeten zij vaststellen dat zij met de opbrengsten niet langer meer voor hun twee piepjonge kinderen kunnen zorgen. Het gezin besluit naar Manilla te trekken. Ze hopen in de metropool een kans op geluk te vinden, maar vanaf de aankomst ziet alles er alleen maar slechter uit.

Mai beseft dat ze in de hel is terechtgekomen. Reeds vanaf de eerste dag wordt het gezin afgezet waardoor ze hun zuurverdiende centen binnen een paar minuten kwijt zijn. De enige weg die rest is die naar de sloppenwijken. Mai besluit om als paaldanseres in een troosteloze nachtclub wat centjes te verdienen, terwijl Oscar denkt als transporteur van waardevolle goederen het gouden lot te hebben gewonnen.

METRO MANILA
METRO MANILA (c) The Movie Database (TMDB)

Metro Manila is een rauwe, hondsbrutale film die de kijker het gevoel heeft dat hij van geluk mag spreken dat zijn wereldje zich in een veilige huiskamer afspeelt. De Filippijnse metropool heeft geen medelijden voor haar inwoners: wie het geluk niet aan zijn kant heeft, ziet af. Sean Ellis schopt de kijker wel een geweten, maar slaagt er wel op geniale wijze in om het sociaal drama naar een enorm spannende misdaadfilm om te bouwen. Omdat Ellis geen rekening houdt met de geldende Hollywoodwet die stelt dat een film een happy end moet hebben, voel je dat het elke minuut kan mislukken. Naast de puike regie verdienen ook alle acteurs de welbekende pluim. Metro Manila is grootse cinema: een ideaal huwelijk tussen Brillante Mendoza (de Filippijnse regisseur bij uitstek) en Michael Mann (het genie van Miami Vice en Heat).


GENRE: misdaad
JAAR: 2013
REGISSEUR: Sean Ellis
CAST: Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla, Erin Panlilio, Iasha Aceio, Moises Mag Isa
LAND: UK
SPEELDUUR : 114 minuten

Related posts