Subscribe Now
Trending News

Blog Post

VERTIGO LANCEERT CROWDFUNDINGCAMPAGNE
VERTIGO (c) VERTIGO
Nieuws

VERTIGO LANCEERT CROWDFUNDINGCAMPAGNE 

Na het verlies van de subsidies van het VAF blijft Vertigo niet bij de pakken zitten en lanceert daarom een crowdfundingcampagne.

Het Vlaamse filmmagazine, dat al bijna tien jaar lang inzoomt op alle soorten Belgische bioscoopreleases, haalde tot op heden een groot deel van zijn werkingsbudget uit advertenties en structurele steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Daar die subsidies vanaf 2024 wegvallen, is het blad nu op zoek naar andere manieren om zijn ‘duizelingwekkende dosis cinema’ te bekostigen en kiest daarom crowdfunding.

Bladmanager/hoofdredacteur Steven Tuffin: “Toen we het slechte subsidienieuws te horen kregen, was dat natuurlijk een grote klap, maar die werd deels verzacht door de massale steunbetuigingen van lezers, bioscoopuitbaters, filmverdelers en andere figuren uit de sector. Omdat verschillende mensen en organisaties vroegen hoe ze hun steentje kunnen bijdragen, bedachten we deze actie. Er zijn verschillende steunbedragen, waarvoor je telkens meer in return krijgt, van tickets voor avant-premières over goodies tot vermelding in de colofon en zelfs advertentieruimte.”


“In 2024 plant Vertigo zes gedrukte nummers, een dagelijkse portie online filmnieuws en maandelijkse avant-premières. Hoewel het beoogde crowdfundingbedrag (15.000 euro) maar een fractie van het jaarbudget vormt – het magazine blijft mikken op commerciële samenwerkingen en andere partnerships – zou het behalen en misschien overstijgen ervan het perfecte startschot betekenen van een nieuw jaar vol Vertigo-filmvreugde.”, aldus Steven.

De crowdfundingcampagne vind je via ulule.com/vertigo2024 en bij het publiceren van dit artikel staat de teller reeds op 12.360 euro.

Related posts