Subscribe Now
Trending News

Blog Post

RED ROSES OF PASSION
RED ROSES OF PASSION (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

RED ROSES OF PASSION 

Met een filmografie van zo’n 125 titels wordt Joseph W. Sarno als één van de meest baanbrekende figuren uit het sexploitationgenre beschouwd. Volgens Sarno was macht vaak het centrale thema in zijn films. Macht over anderen, maar ook de eigen wilskracht en volgens Sarno vaak verteld vanuit het standpunt van de vrouw.

Het is vooral zijn werk uit de jaren 60 die het meest aangehaald wordt, en qua stijl vaak vergeleken wordt met dat van Russ Meyer en Radley Metzger. Films als Sin in the Suburbs, Moonlighting Wives, Inga en deze Red Roses Of Passion zijn ook klassiekers in het genre, maar eens de jaren 70 aanbraken stortte deze in 2010 overleden regisseur zich volledig op het hardcorepornogenre waarin nog weinig te merken viel van de thema’s die hij in de jaren 60 hoog in zijn vaandel droeg.

Red Roses Of Passion uit 1968 is niet alleen vooruitstrevend op het vlak van tonen van naakt, maar er zaten ook taboeonderwerpen zoals incest in het verhaal verweven.

Niet dat je je van dat verhaal veel moet van aantrekken, want alles draait om de jonge Carla (Patricia McNair) die een tarotkaartlezer bezoekt en zo in een vrouwenclubje belandt die met elkaar een ​​bedwelmend brouwsel delen en vervolgens erotische tintelingen krijgen door rozen waarmee ze naar eigen zeggen de heidense god Pan eren.

Kort door de bocht kan je stellen dat Red Roses Of Passion niet meer voorstelt dan prachtig gemaakte beelden van Sarno’s vaste DOP’er Anthony Lover dat gefocust is op vrouwen met doorkijkjurken. Helaas volstaat dat niet om 80 minuten de aandacht gaande te houden waardoo  uiteindelijk de verveling komt opzetten. Destijds goed voor baanbrekende undergroundcinema, maar meer dan dat is het niet. De film verscheen op Blu-ray via Vinegar Syndrome.

GENRE : arthouse, sexploitation
JAAR : 1966
REGIE :  Joseph W. Sarno
MET :  Judson Todd, Jean James, Carol Holleck, Helena Clayton
LAND: USA


Related posts