Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE IMPOSSIBLE
THE IMPOSSIBLE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE IMPOSSIBLE 

Maria (Naomi Watts) en haar gezin hebben alles om van te dromen. Omdat haar echtgenoot Henry (Ewan McGregor) wat stoom wil afblazen gaan ze samen met hun drie kinderen naar Thailand. Het Orchid Beach Resort is een klein stukje paradijs op aarde, alleen gooit de allesverwoestende tsunami roet in het eten. In geen tijd worden het vakantieoord en de daar rondom liggende dorpjes in een puinhoop omgetoverd. Maria weet zich te redden, doch raakt ze levensgevaarlijk gewond. De enige van haar kroost die ze in de chaos terugvindt is haar oudste zoontje Lucas. De twee worden in een ziekenhuis ondergebracht. Terwijl de moeder voor haar leven vecht, is zij ervan overtuigd dat de rest van haar gezin het niet heeft gehaald.

EWAN MCGREGOR
EWAN MCGREGOR in THE IMPOSSIBLE (c) The Movie Database (TMDB)


Ofschoon The Impossible alle allures heeft van een grootse Hollywoodkaskraker is hij toch van Spaanse makelij. Lo Imposible (want zo klinkt dat in het Spaans) is geregisseerd door Juan Antonio Bayona, die we natuurlijk kennen van El Orfanato uit 2007. Toen producente Belén Atienza het verhaal van de Spaanse familie Belon op de radio hoorde, wist ze meteen dat ze met dit aangrijpende relaas het ideale script had gevonden. En jawel, de film won vijf van de veertien Goyas (de Spaanse Oscars) en in Spanje alleen vergaarde deze prent meer dan vijftig miljoen dollar.

De enige vraag die overblijft is of The Impossible nu een goede film is of niet. Het antwoord daarop is helaas neen. De cast kun je weinig of niks verwijten. Watts ligt er wel de hele film halfdood bij, toch acteert zij nog maar eens op schitterende wijze. Ewan McGregor zagen we ooit sterker voor de dag komen, hoewel hijook  doet wat er van hem wordt verwacht en datzelfde kun je van de kinderen zeggen. Het grote probleem is de voorspelbaarheid, de melige aanpak en de inspiratieloze regie.

THE IMPOSSIBLE
THE IMPOSSIBLE (c) The Movie Database (TMDB)


Eigenlijk loopt het al fout bij de titel omdat de regisseur in twee woorden de plot van zijn verhaal weggeeft. Er is geen mens die verwacht dat de kroost verzuipt, toch mocht het allemaal wel wat subtieler zijn. Volgens Juan Antonio Bayona gaat de film dan wel hoofdzakelijk over vriendschap in uitzonderlijke omstandigheden, alleen regisseert hij het op een manier zoals alleen op een amateuristische veel te stroperige Steven Spielberg-wijze.

De eerste twintig minuten zijn ronduit spectaculair en zelfs rampenfilmer Roland Emmerich zou het niet beter kunnen, alleen valt de hele film nadien als een pudding in elkaar. Iedere kijker hoopt natuurlijk dat het gezin herenigd zal worden, of het weliswaar nodig is om alle platgetreden clichés die je van mijlenver ziet afkomen daarom uit de kast te gaan halen is een andere zaak.

GENRE: drama, rampenfilm
JAAR: 2023
REGISSEUR: Juan Antonio Bayona
CAST: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin , Oaklee Pendergast
LAND:  Spanje
SPEELDUUR : 115 minuten

Related posts