Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FRANSE ACTRICE EMMANUELLE DEBEVER STAPT UIT HET LEVEN
BRUNO CREMER en EMMANUELLE DEVEVER in UN JEU BRUTAL (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

FRANSE ACTRICE EMMANUELLE DEBEVER STAPT UIT HET LEVEN 

Emmanuelle Debever, de Franse actrice die als eerste Gérard Depardieu beschuldigde van seksueel misbruik, is op 60-jarige leeftijd door zelfmoord om het leven gekomen. Ze overleed op 7 december nadat ze in de Seine was gesprongen. Haar dood kwam op dezelfde dag in het nieuws waarop een tv-programma inzoomde op de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Depardieu.

Het programma, onderdeel van France 2’s onderzoeksprogramma Complément d’Enquête, bevatte beschuldigingen van Debever. Ze beschuldigde Depardieu van aanranding tijdens het filmen van Andrzej Wajda’s Danton uit 1982.

Dit was niet de eerste keer dat ze de beschuldigingen uitte. In 2019 schreef Debever een kort bericht op Facebook, waarin ze Depardieu beschuldigde van “het schuiven van zijn dikke poot onder mijn rok” toen ze in een koets reden op de set. Debever speelde in een reeks films in de jaren 80, maar trok zich terug uit de schijnwerpers.

Depardieu die beschuldigd is van een reeks seksuele aanrandingen, ontkent alles. Volgens lokale berichten meldde het programma France 2 dat de Franse actrice Hélène Darras op 10 september een klacht had ingediend bij het Openbaar Ministerie in Parijs, in verband met gebeurtenissen op de set van de danskomedie Disco uit 2007.

Darras en Charlotte Arnould zijn de enige twee vrouwen die een officiële klacht hebben ingediend, waarbij de laatste in 2021 Depardieu beschuldigde van verkrachting. De zaak is momenteel in behandeling bij de rechtbank. In oktober publiceerde Depardieu een open brief in de krant Le Figaro waarin hij alle aantijgingen tegen hem ontkende.

Related posts