Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SEVEN MINUTES IN HEAVEN
SEVEN MINUTES IN HEAVEN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SEVEN MINUTES IN HEAVEN 

Seven Minutes in Heaven is een obscure romcom uit de eighties, die als hij al eens uit de kast gehaald wordt alles te maken heeft met Jennifer Connelly die hierin haar derde rol speelde. Een klein detail is dat na het afronden van deze film zowel Jennifer Connelly als haar tegenspeelster Maddie Corman auditie deden voor de felbegeerde hoofdrol in Labyrinth. Alles wees er op dat Corman de rol zou krijgen tot Jim Henson Jennifer aan het werk zag en hiermee wist dat zij de juiste keuze voor de jonge Sarah was.

Deze eighties-romcom werd volledig in New Jersey opgenomen, en hoewel door het ontbreken van enige politieke correctheid alles gedateerd aanvoelt (in de eerste scène plooien de twee tienermeisjes gedienstig de onderbroeken van de vader op) is Seven Minutes in Heaven best wel een leuke film.

Natalie Becker (Jennifer Connelly) is het mooie meisje van de klas waar iedere jongen van de klas verliefd op wordt, maar in het zand bijt omdat de jonge studente weet dat je alleen maar met een diploma op zak kan slagen in het leven. Natalie werkt dan ook hard aan haar essay zodat ze de president kan ontmoeten. In films kan dat nu eenmaal. Terwijl haar vader weg is, komt haar jeugdvriend Jeffrey Moran (Byron Thames) bij haar logeren die van huis is weggelopen. Er is ook nog Natalie’s beste vriendin Polly (Maddie Corman) die alleen maar denkt over hoe het zou zijn om met een jongen naar bed te gaan. Polly probeert daarom Natalie stikjaloers te maken door aan te pappen met de populaire honkbalspeler Zoo Knudson (Billy Wirth) .

Wie een hekel heeft aan eightiesfilms waarin alles veel te gemakkelijk loopt zal niet veel opschieten met deze komedie. De net iets te prominent aanwezige popdeuntjes werden  gecomponeerd door Robert Kraft die tien jaar later de muziekafdeling van Twentieth Century-Fox zou leiden en als goede vriend van Bruce Willis als co-auteur en co-componist voor de gigantische flop Hudson Hawk zou samenwerken .


GENRE : komedie – romantiek
JAAR : 1986
REGIE : Linda Feferman
MET :  Jennifer Connelly, Byron Thames, Maddie Corman, Polly Franklin, Alan Boyce, Michael Zaslow, Polly Draper
LAND: USA

Related posts