Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ED TV
ED TV (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ED TV 

De meningen over Ron Howard zijn best wel verdeeld. Dat de man in de jaren 80 en 90 zeer goed wist wat hem te doen stond om vakkundig een blockbuster te maken die aansloeg staat buiten discussie, maar in zijn goed gevulde filmografie zitten er ook best wat missers waarvan Ed Tv één van de grootste is. De boosdoener is het veel te gedateerde filmonderwerp. Howard wilde de opkomende rage van de reality tv aan de schandpaal nagelen, maar wat toen een satire was is nu bittere realiteit geworden, niet dat je de regisseur de schuld kan geven van Big Brother en Temptation Island, of zo je wil De Pfaffs of De Vermeires.

Een televisiezender uit San Francisco denkt het warm water te hebben uitgevonden door een doodgewone burger 24 uur te volgen. Producente Cynthia (Ellen DeGeneres) heeft het moeilijk om haar project te verkopen, maar eens de kijkcijfers de hoogte ingaan wordt Ed een superster wiens privéleven te grabbel gegooid wordt aan de naar televisie kijkende Amerikaan.

ED TV

Ed Tv is een film met zeer veel problemen. Matthew McConaughey speelt wel overtuigend de rol van Ed, en je kan hier reeds zien dat er in hem een fantastische acteur schuilt, maar wat doe je als kijker als je twee uur opgescheept zit met een hersenloze Amerikaan die in een videotheek werkt (waar niks mis mee is), wieldoppen verzamelt en vooral niks te vertellen heeft. Gelukkig wel nog een sympathieke knul die meer genietbaar is dan de ronduit irritante Woody Harrelson.

Howard propt zijn film vol met voorspelbare wendingen. Uiteraard wordt Ed verliefd op het liefje van zijn broer (Jenna Elfman), of ligt zijn moeder te rampetampen met haar ex (Dennis Hopper die jammer genoeg maar een paar minuten te zien is). Ook de stroperige manier waarmee Howard de kijker probeert te charmeren is ronduit tergend. Er is het obligatoire stukje met Jay Leno of Michael Moore, er is iets met de vogeltjesdans of nog erger is de verschrikkelijk slecht acterende Ellen DeGeneres die net geen emmer nodig heeft als ze in tranen uitbarst. Je spendeert je kostbare tijd dan ook maar beter aan het veel meer solide The Truman Show met Jim Carrey dat ongeveer tegelijkertijd uitkwam. De producers bij Universal maakten zich daar geen zorgen over en waren er rotsvast van overtuigd dat het publiek geen zin had in een serieuze film met Jim Carrey, maar ook dat konden ze niet weten. 


GENRE : komedie
JAAR : 1999
REGIE : Ron Howard
MET : Matthew McConaughey, Jenna Elfman, Woody Harrelson, Ellen DeGeneres, Reed Martin Landau, Sally Kirkland, Elizabeth Hurley, Rob Reiner, Dennis Hopper
LAND: USA




Related posts