Subscribe Now
Trending News

Blog Post

De keuze van Santa Clause
THE SANTA CLAUSES (c) The Movie Database (TMDB)
De keuze van

De keuze van Santa Clause 

Ho Ho Ho, wat een formidabele nieuwe filmwebsite is er dit jaar bijgekomen zeg. Toen ik de vraag kreeg om mijn persoonlijke top 5 kerstfilms aan te raden, maakte ik tussen de vele voorbereidingen voor kerstmis graag even tijd voor de Fast Forward-crew. Hopelijk brengt het jullie veel filmgenot tijdens de feestdagen. Ik wens jullie alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

IT’S A WONDERFUL LIFE (Frank Capra)

Aangezien ik al even mee ga als kerstman valt mijn eerste keuze op een iets oudere film. In het gezegende jaar 1946 verscheen het verbluffende It’s a wonderful life. James Stewart was altijd al één van mijn lievelingsacteurs en doet in deze film ook niet onder. Het idee hoe een engel aan zijn vleugels kan komen doet me iedere keer opnieuw gniffelen van blijdschap. Daarom vind ik dat, ondanks het een oude film is, iedereen minstens één keer in zijn of haar leven deze film gezien moet hebben.


ANNA AND THE APOCALYPSE (John McPhail)

Natuurlijk kijk ik als kerstman zijnde ook wel eens graag een niet-traditionele kerstfilm. Daarom is mijn tweede keuze gevallen op Anna and the apocalypse. Dat was pas een kerst om nooit te vergeten. Een combinatie van Shaun of the dead en La La Land. Deze zombie-musical film zorgt er voor dat je kerst op een heel andere manier gaat beleven. Deze film kan je best niet kijken vlak nadat je de krokketten hebt gegeten op kerstavond.


LAST CHRISTMAS (Paul Feig)

Mijn volgende keuze is een vrij recente kerstfilm. In Last Christmas maken we kennis met Kate, gespeeld door een geweldige Emilia Clarke, een jonge vrouw die haar leven niet helemaal op de rails heeft. Wanneer ze de vreemde, maar oh zo positieve Tom ontmoet, begint ze eindelijk open te bloeien en probeert ze terug haar licht in het donker te vinden. De twist op het einde doet mij en Mrs. Claus iedere keer opnieuw een traantje wegpinken. Uiteraard zitten we nadien dan ook nog dagen met het gelijknamige lied van Wham! in ons hoofd. Deze film geeft je zo een warm gevoel dat je hem gewoon gezien moet hebben.


THE HOLIDAY (Nancy Meyers)

De volgende film is er echt één die je gezellig samen met je geliefden kan zien onder een dekentje en een lekkere warme chocomelk, ik doe er zelf ook nog altijd kleine marshmallows bij om het af te maken. In The Holiday wisselen de Amerikaanse Amanda en de Britse Iris hun huizen met elkaar, omdat ze elk liefdesverdriet moeten verwerken. Wanneer ze kerst vieren op een plek ver weg van hun normale leven komen ze eindelijk tot rust. Al snel ontmoeten ze enkele lokale mensen en geraken ze maar al te snel ingeburgerd in het leven daar. Echt een film om van begin tot einde van te genieten.


DIE HARD (John McTiernan)

Voor mijn laatste keuze wil ik enige twijfel voor eens en altijd de wereld uithelpen: Die Hard is een kerstfilm. Laat niemand je iets anders wijsmaken. Waarom is dit nu een kerstfilm vraag je me? Wel, Die Hard heeft alle elementen die een kerstfilm moet bevatten. Allereerst speelt het zich af tijdens kerstavond op een office Christmas Party. Doorheen heel de film hoor je verschillende kerstliedjes waaronder Jingle Bells en Let it snow, het sneeuwt zelfs op het einde. Die nare Hans Gruber is de menselijke Grinch, want hij probeert alle cadeautjes van de Nakatomi Corporation te stelen. En als laatste reden: de vrouw van John McClane noemt Holly. Als dat geen jolly holly kerstfilm is dan weet ik het ook niet. Yippie-ki-yay!

Related posts