Subscribe Now
Trending News

Blog Post

AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM
AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM 

2023 was een jaar waarin menig filmliefhebber het stilletjes aan genoeg begon te krijgen van superhelden films. Na eerdere teleurstellingen van Ant-Man and the Wasp: Quantumania, The Flash en The Marvels is het nu de beurt aan de laatste superheldenfilm van dit jaar: Aquaman and the Lost Kingdom. Is de nieuwste DC-film alweer een domper of biedt het een frisse duik in de superhelden wereld?

Arthur Curry, aka Aquaman, geniet van een rustig leventje na de avonturen uit de eerste Aquaman-film. Hij is koning van Atlantis, heeft een zoontje waarmee hij veel tijd spendeert en geniet er van om meer dan normaal in de Guinness te vliegen met zijn vader Tom. Maar is dit alles wel wat Arthur echt wil? De vele saaie vergaderingen in Atlantis zeggen hem niets, de momenten waarop hij de pamper van zijn zoon mag vervangen zijn voor hem het minst aangenaam en hij mist zijn leven van actie en geweld. Wanneer Black Manta terug opduikt om wraak te nemen, moet Aquaman beroep doen op zijn opgesloten broer, King Orm, die hij nota bene zelf gevangen genomen heeft. Kan Aquaman de wereld opnieuw redden en de geschillen met zijn broer opzij leggen? Dat ontdek je in Aquaman and the Lost Kingdom.

Aquaman and the Lost Kingdom
AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM (c) The Movie Database (TMDB)

Dat Jason Momoa alles van zichzelf geeft om Aquaman neer te zetten daar valt zeker niet over te twijfelen. Je merkt dat hij oprecht plezier heeft bij iedere scène die hij mag doen. Patrick Wilson als actieheld (of schurk) daarentegen is een ander verhaal. Dat Wilson één van de favoriete acteurs van James Wan is na hun verschillende projecten samen is wel meer dan duidelijk. Als een personage in een superheldenfilm kan hij ons jammer genoeg niet overtuigen, hoe hard hij ook zijn best doet. De scènes waarin hij samen met Momoa kibbelende broers moet spelen brengen soms hilarische en herkenbare momenten naar boven.

En dan hebben we het nog niet over Amber Heard gehad. Nadat ze het proces met Johnny Depp verloren heeft, komt Heard amper nog in een positief daglicht. Dat hebben de makers van de film ook duidelijk opgemerkt, want haar screentime is al een pak minder dan in de vorige Aquaman-film.Ook in de teaser-trailer was ze amper tot niet te zien. Volgens James Wan zou dit louter toeval zijn en benadrukt hij dat de sequel eerder een bromance-film is ten opzicht van de eerste die meer een romantische film was. Hoewel ze al een pak minder in beeld kwam, waren we toch niet overtuigd van de scènes waarin ze effectief wel te zien was. Daarmee laten we de vraag of Amber Heard over en out is voorlopig in het midden. Verder is ook Nicole Kidman weer van de partij als moeder van Aquaman. Doordat Willem Dafoe niet meer terugkwam in deze film voor zijn rol als Vulko, besloten de makers om zijn deel van de film te verwerken naar Kidman haar personage. Hierdoor komt zij gelukkig meer in beeld. Nieuwkomer in deze sequel is Randall Park. Doet deze naam je niet meteen een belletje rinkelen? Park speelt ook de rol van S.H.I.E.L.D.-agent Jimmy Woo in Marvel films en series waaronder Ant-man en WandaVision. Deze keer maakt Park de oversteek naar DC. Hoe proberen ze hem nu onherkenbaar te maken? Ze geven hem een snor en opgelost. Zelfs Clark Kent zou hem nu niet herkennen.

Aquaman and the Lost Kingdom
AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM (c) The Movie Database (TMDB)


Aquaman and the Lost Kingdom is de 15e en tevens laatste film van de DC Extended Universe. Vanaf nu neemt James Gunn de touwen in handen en begint hij helemaal opnieuw. Gunn zal DC volledig rebooten en de komende 8 à 10 jaar nieuwe films en series uitbrengen. Dit in de hoop om DC zo nieuw leven in te blazen. Zo staat er al een nieuwe Superman, Batman en Green Lantern film op de agenda. Uiteraard met een volledig nieuwe cast. Wij blijven met argusogen afwachten of dit al dan niet een succes wordt.

Aquaman and the Lost Kingdom voelt dus heel gelijkaardig aan als zijn voorganger. Met het enige verschil dat dit meer een bromance dan een romance film is. Jason Momoa geeft nog eens een allerlaatste keer het beste van zichzelf als Arthur Curry, maar wint het niet van het slappe verhaal doorheen de film. Bij deze is de laatste film uit dit DC-universum klaar om naar de bodem van de oceaan te zinken.


Genre: Actie, avontuur, fantasy
Jaar: 2023
Regie: James Wan
Cast: Jason Momoa, Patrick Wilson, Nicole Kidman
Land van Oorsprong: USA
Speelduur: 124 minuten

Related posts