Subscribe Now
Trending News

Blog Post

WOLFKIN (KOMMUNIOUN)
WOLFKIN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

WOLFKIN (KOMMUNIOUN) 

Elaine had in haar jonge jaren een korte affaire en raakte zwanger. Nu woont ze als alleenstaande moeder in het drukke Brussel. Martin, haar tienjarig zoontje, vertoont meer en meer verontrustend gedrag. Als hij zijn klasgenootjes tot bloedens toe bijt, is Elaine ten einde raad en heeft ze geen idee hoe ze educatief moet reageren op zijn agressieve gedrag. Ze beslist om hem onder te brengen bij zijn steenrijke grootouders langs vaderszijde, doch die weten niet eens af van het bestaan van Elaine of Martin. Toch ontvangen de grootouders Martin met open armen terwijl ze Elaine ostentatief negeren. Vrij snel komt er een huiveringwekkend familiegeheim aan het licht. 

Wolfkin
WOLFKIN (c) IMDB Pro

Scenarist en regisseur Jacques Molitors Wolfkin (originele titel Kommunioun) is een originele, interessante, spannende en huiveringwekkende Luxemburgse B-horrorprent die door de realistische benadering en het vermijden van genreclichés, een verrassend nieuwe twist geeft aan de gekende en eeuwenoude – dank je Ovidius – weerwolfmythe. Door zich te focussen op de moeder in plaats van op het ‘beest’, geeft Molitord zijn weerwolf-prent een eigen smoel.

Wolfkin zette grote ogen op internationale genre-filmfestivals zoals het Frightfest in Londen, het Nederlandse Imagine Fantastic Film Festival en uiteraard op het Sitges Filmfestival in Spanje. Kortom, een must voor liefhebbers van lycantropenfilms.

GENRE: drama, fantasy, horror
JAAR: 2022
REGISSEUR: Jacques Molitor
CAST: Louise Manteau, Victor Dieu, Marja-Leena Junker, Jules Werner
LAND: Luxemburg, België
SPEELDUUR : 90 minuten

Related posts