Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SECRET WINDOW
JOHNNY DEPP in SECRET WINDOW (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SECRET WINDOW 

Mort Rainey (Johnny Depp) is een bestsellerschrijver die teruggetrokken leeft in een landhuis dat gevestigd is aan een meer. Na de breuk met zijn vrouw Amy (Maria Bello) probeert Mort er bovenop te komen met een gevarieerd dieet van boterhammen met Doritos en veel slaap. Op een dag wordt hij uit zijn één van zijn vele dutjes bruusk gewekt door een vreemdeling die luidruchtig op zijn deur staat te kloppen. De boosdoener is John Shooter (John Turturro), een amateurschrijven uit Missisippi die beweert dat Mort zijn kortverhaal Secret Window heeft gestolen. Hij geeft Mort 3 dagen om te bewijzen dat het succesvolle verhaal oorspronkelijk van hem was. Mort die geleidelijk meer paranoïde wordt, gaat achter het origineel aan en probeert ondertussen uit te vissen waarom John precies achter hem aanzit. Werd hij misschien gestuurd door Ted, de nieuwe vriend van Amy?

De smaakmaker en sterkhouder van Secret Window is opnieuw Johnny Depp. Net zoals we het gewoon zijn van hem gaat Depp wederom voor een geflipte en excentrieke rol. Maar ja, normale schrijvers bestaan er blijkbaar niet als we Hollywood mogen geloven, denk maar aan Wonderboys of Adaptation. Ook John Turturro zet een sterke prestatie neer als de duistere John Shooter met een traag, typisch Missisippi-accent.

JOHNNY DEPP in SECRET WINDOW (c) The Movie Database (TMDB)


Secret Window is een allesbehalve vernieuwende thriller – de meeste scènes zullen je wel aan een andere titeldoen terug doen denken, maar door zijn goede opbouw en een uitstekende score van Philip Glass krijg je toch nog een intense en spannende film met vooral een relatief verrassend en niet-Hollywoodiaans einde. Het scenario is trouwens gebaseerd op het boek Secret Window, Secret Garden van Stephen King. Secret Window is dus zeker niet meteen de meest originele thriller, maar langs de andere kant zal je je na het zien ervan je ook niet beroofd voelen van je tijd.


GENRE : Thriller
JAAR : 2004
REGIE : David Koepp
MET :  Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles S. Dutton
LAND: USA

Related posts