Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE STEM VAN COCO IS NIET MEER
COCO (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

DE STEM VAN COCO IS NIET MEER 

Ana Ofelia Murguía, de Mexicaanse actrice die het best bekend is uit de animatiefilm Coco uit 2017, is op zondag 31 december overleden. Ze was 90 jaar oud.

Coco volgt een jonge jongen die oversteekt naar het land van de doden tijdens de Día de los Muertos. De film won destijds twee Academy Awards, voor beste animatiefilm en origineel lied voor Remember Me.

Murguía is de stem van de ouder wordende Mama Coco, wiens herinnering aan haar vader wordt opgewekt door haar achterkleinzoon Miguel. Op het emotionele hoogtepunt zingt Murguía’s Coco het centrale lied van de film (Remember Me) samen met Miguel.
Coco werd geprezen voor zijn weergave van de Mexicaanse cultuur en het aandurven van zware onderwerpen, zoals de dood, door de lens van een kinderfilm.

Murguía, die in 1933 in Mexico werd geboren, won de speciale Golden Ariel lifetime achievement award in 2011 tijdens een ceremonie ter ere van het beste van de Mexicaanse cinema. De prijs werd gezamenlijk uitgereikt aan schrijver-regisseur Jorge Fons.

Related posts