Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BECOMING ASTRID
BECOMING ASTRID (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BECOMING ASTRID 


Als jonge vrouw maakt Astrid Lindgren – half de jaren 1920 – een gebeurtenis mee die haar diep treft en het verdere verloop van haar leven bepaalt. Het geeft haar de kracht en het zelfvertrouwen om een ander pad in te slaan dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgt haar hart en ontwikkelt haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken.

Becoming Astrid (originele titel Unga Astrid wat eigenlijk ‘Jonge Astrid’ betekent) is een bijzonder geslaagde, emotionele, humane en eerlijke biopic over de jeugdjaren van de Zweedse Astrid Lindgren, een beginnende schrijfster die later een icoon wordt als literaire moeder van het jeugdfenomeen Pippi Langkous.

De film toont op een niet opdringende wijze beslist ook welke vrijgevochten, zelfstandige en optimistische vrouw Lindgren was. De mise-en-scène van de Deense cineaste/scenariste Pernille Fischer Christensen (Someone You Love, A Family) is opvallend verzorgd en doordacht vakkundig. De muzikale score van Nicklas Schmidt is iets te nadrukkelijk, doch feilloos functioneel. Het camerawerk van Erik Molberg Hansen is bedwelmend. Maar het is toch vooral het uitstekende en frisse acteerwerk van hoofdrolspeelster Alba August (dochter van Deense regisseur Bille en Zweedse actrice/regisseur Pernille August) dat een pluim verdient.

GENRE: biografie
JAAR: 2018
REGISSEUR: Pernille Fischer Christensen
CAST: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper
LAND : ZWEDEN


Related posts