Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Nieuwe Polanski waarschijnlijk op Cannes
Nieuws

Nieuwe Polanski waarschijnlijk op Cannes 

Roman Polanski heeft een nieuwe film uit, The Palace. De cineast ontvluchtte in 1978 de VS nadat hij toegaf dat hij seks had gehad met een 13-jarig meisje. Ondanks de controverse won zijn laatste film J’accuse toch de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië en dit tot groot ongenoegen van juryvoorzitter Lucrecia Martel die weigerde om te applaudisseren. De overige juryleden klapten wel in de handen toen Polanski’s echtgenote Emmanuelle Seigner het beeldje in ontvangst nam.

Kort na het eerbetoon in Venetië kreeg Polanski opnieuw te maken met reeks van nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag die hij weliswaar ontkende. Toen hij kort daarna de prijs voor beste regisseur won tijdens de César Awards in Frankrijk stuitte dit op grote verontwaardiging. Het incident gaf zelfs aanleiding tot de Franse #MeToo-beweging doordat Adele Haenel, de ster uit Portrait of a Lady on Fire, de Cesar-ceremonie verliet toen ze Polanski’s naam hoorde.

Polanski vond voor zijn nieuwste film geen enkele Franse financier of producer, maar volgens de nieuwste geruchten zou The Palace met Mickey Rourke, John Cleese en Fanny Ardant toch in Cannes vertoond worden. Doordat de film met geld van de RAI is gemaakt komt The Palace op 6 april in Italië in de bioscopen, toch gaan geruchten rond dat de film ook in Cannes te zien zal zijn. Als dat zo is dan is hiermee het laatste woord nog niet gezegd.

Foto Roman Polanski: (c) https://www.themoviedb.org/

Related posts