Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #2
PRESS PLAY (c) Image by Freepik
Press Play

PRESS PLAY #2 

Fast Forward is na zeven dagen al terug met een tweede Press Play, de column waarin je alles (of toch bijna) over de komende fysieke releases leest. Het feit dat we twee goed gevulde afleveringen op twee weken tijd kunnen aanbieden is tevens een sluitend bewijs dat fysieke media nog lang niet dood is.

Via Janus verschijnt in maart op Criterion Channel de filmdocumentaire Lynch/Oz van Alexandre O. Philippe. Een diepgaande filmische analyse waarin men op zoek gaat naar de overeenkomsten tussen de films van David Lynch en The Wizard of Oz.Op 11 maart verschijnt bij Third Window Films de actiefilm One Percenter met Takuma Toshiro als een man die maar één doel heeft: de perfectie van actie-acteren. Wanneer zijn samoerai-benadering van het vak botst met een industrie die gebaseerd is op CGI en snelle montages, besluit Toshiro en zijn trouwe leerling Akira om hun filmdroom zelf te maken.Het Duitse Capelight Pictures brengt met Kingdom II eveneens een Aziatische titel uit en wel in een 3-Disc Limited Collector’s Edition 4K UHD-Mediabook met een 24 pagina’s boekje. In deze actiefilm volgen we de weesjongen Shin die Eisei, de jonge koning van Qin, helpt om de troon te heroveren en een moordaanslag op hem te verijdelen.Ook Full Moon zit niet stil. Van hen komt de geremasterde versie van Shadowzone uit 1990 op Blu-ray uit. Het label beschouwt deze pulpfilm als een hybride van Alien en The Thing.
Een groep NASA-onderzoekers die in hyperslaap zijn, voeren tests uit in een verlaten gebied in de Nevada woestijn. Eén proefpersoon is tijdens de test overleden en NASA heeft kapitein Hickock (David Beercroft) op onderzoek uitgestuurd. Wat hij vindt is gruwelijker dan de dood zelf. De wetenschappers, geleid door Dr. Erhart (Louise Fletcher) en Dr. Van Fleet (James Hong) worden geconfronteerd met een buitenaardse levensvorm.Wie houdt van explosieve actie, bloederige vuurgevechten, botbrekende vechtkunsten en vrouwen met geweren zit goed met Vinegar Syndrome met hun box Black Cat 1 & 2.  In de eerste Black Cat zien we hoe Catherine geconfronteerd wordt met een levenslange gevangenisstraf nadat ze op brute wijze een vrachtwagenchauffeur heeft gedood. Catherine wordt snel een huurmoordenaar voor de CIA onder de codenaam Black Cat.  De film staat dan ook bij vele filmfans bekend als de Hong Kong-versie van La Femme Nikita. Naast de eerste film is er ook Black Cat 2 waarin sciencefictionelementen worden gecombineerd met over-the-top actiescènes.Contagion, de Amerikaanse thriller uit 2011 van Steven Soderbergh met Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Kate Winslet over het dodelijke virus dat verdacht veel leek op de corona-epidemie wordt door Warner op 4K uitgebracht.


Unearthed Films brengt op 21 mei The Guyver van 1991 uit op 4K. Deze sciencefictionfilm werd in Europa uitgebracht als Mutronics en is bij cultfans vooral bekend omdat Mark Hamill de hoofdrol speelt. Naast hem zien we Vivian Wu, Jack Armstrong, Jimmie Walker en David Gale in deze film die losjes gebaseerd op de Japanse mangaserie met dezelfde naam van Yoshiki Takaya.


Studio Canal brengt The Straight Story uit 1999 uit op 4K. In deze David Lynch-klassieker volgen we een oude man die een lange reis per grasmaaier maakt om zijn relatie met een zieke broer te herstellen. De film is atypisch voor Lynch, maar wel één van zijn meest geliefde.Op 27 januari verschijnt V/H/S 85 op Blu-ray bij Shudder en RLJE Films. Deze horror anthology mengt snuff footage met nachtmerrieachtige nieuwsuitzendingen en verontrustende home video-beelden en brengt een surrealistische mashup van de jaren 80.


Ondertussen heeft Vinegar Syndrome ook de tweede titel van haar zusterlabel Cinematographe bekend gemaakt. Na Little Darlings wordt Red Rock West uit 1993 van John Dahl de nieuwste telg. Michael (Nicolas Cage) is een ontslagen marinier die zwerver is geworden, en belandt in Red Rock, waar hij op zoek is naar eerlijk werk. Door Wayne (J.T. Walsh) en femme fatale Suzanne (Lara Flynn Boyle) loopt dit echter fout af. Red Rock West is een prachtig stukje Amerikaanse neo-noir dat zich afspeelt in het hart van de Verenigde Staten met een Twin Peaks-gevoel. Jammer genoeg gaat het om een Blu-ray en niet om een 4K. We zeggen dit omdat de Blu-ray vorig jaar reeds verscheen bij Signal One, maar volgens de podcast The Disc-Connected zou het om een andere, en gerestaureerde scan gaan.


Op Kino Lorber verschijnt de Blu-ray box Republic Pictures: Horror Collection (1944-1946). Daarin vind je vier klassiekers uit het genre. The Lady and the Monster van John Alton uit 1944 met Erich von Stroheim, Vera Ralston en Richard Arlen. The Phantom Speaks (1945) van John English met onder andere Richard Arlen. The Catman of Paris uit 1946 met Carl Esmond en ten slotte Valley of the Zombies (1946) met Robert Livingston en Lorna Gray in de hoofdrollen.

Er is heel wat nieuws van het Amerikaanse Shout! Zo komt de remake van Carrie uit 2013 op 4K uit en bij de eerste oplage zit er ook een poster. Carrie, dat gebaseerd is op een bestseller van Stephen King, gaat over een religieus fanatieke moeder (Julianne Moore) en haar dochter Carrie (Chloë Grace Moretz) die telekinetische krachten heeft. Wanneer een pestgrap op het schoolbal misgaat, lopen de gebeurtenissen uit de hand.


Op Blu-ray verschijnt eveneens op Shout Stephen King’s The Shining, een driedelige horrortelevisieserie uit 1997 die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Stephen King uit 1977. De miniserie is de tweede bewerking van King’s boek na de film van Stanley Kubrick uit 1980. King schreef en produceerde de miniserie na zijn ontevredenheid over Kubrick’s versie. 


Ten slotte brengt Scream Factory (of is het nu Shout!?) de Blu-ray uit van Jennifer 8. Deze disk bevat twee versies van de film, inclusief een nooit eerder vertoond alternatief einde. Jennifer 8 was een populaire Amerikaanse thrillerfilm uit 1992, die geschreven en geregisseerd werd door Bruce Robinson, met Andy García, Uma Thurman en John Malkovich in de hoofdrollen.

Naar goede gewoonte maakt het Britse Radiance iedere maand drie nieuwe titels bekend. Voor april wordt dat The Shape Of Night van Noboru Nakamura, het Italiaanse Understood van Luigi Comencini. Destijds was die goed voor een Gouden Palm-nominatie en een film die door critici samen met The 400 BlowsThe Spirit of the Beehive en L’enfance nue beschouwd wordt als één van de beste films over de kindertijd. Verder is er nog de nouvelle vague-klassieker L ’amour Fou van Jacques Rivette. Zusterlabel Raro Video brengt in april met The Boss van Fernando Di Leo uit, een rasechte poliziottesco  met in de hoofdrol de altijd geweldige Henry Silva.


Paramount Presents heeft twee titels op 4K aangekondigd. Allereerst is er Primal Fear uit 1996 waarin een advocaat een misdienaar verdedigt die beschuldigd wordt van een brute aanval op de aartsbisschop van Chicago. Primal Fear is een Amerikaanse juridische mysteriethriller uit 1996, geregisseerd door Gregory Hoblit met in de hoofdrollen Richard Gere, Laura Linney, Frances McDormand en Edward Norton die hier zijn filmdebuut maakte. Als tweede titel brengt Paramount Major League op 4K uit, een sportfilm uit 1989 met Charlie Sheen en Tom Berenger.


We sluiten af met wat Benelux-releases van Source1Media. De grote titel is daar het in Nederland alom bekroonde Sweet Dreams dat maar  liefst 6 Gouden Kalveren won. Deze film met Renée Soutendijk komt uit op dvd en Blu-ray. Het verhaal speelt zich af op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk. Sweet Dreams is een drama gecombineerd met een meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Verder brengt het label drie kleine horrortitels uit. In Deliver Us volgen we een non in een afgelegen klooster die beweert dat ze onbevlekt ontvangen is. Vervolgens komt The Haunting Of The Tower Of London uit op dvd. Een mysterie over twee vermoorde prinsen. Daarna komt de dvd Ice Storm uit over een allesverwoestende ijsstorm North Carolina.

Related posts