Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Maestro
MAESTRO (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

Maestro 

Na zijn fantastisch en Oscar winnend regiedebuut A Star is Born (Oscar voor beste song) kruipt Bradley Cooper opnieuw voor en achter de camera voor de biopic Maestro over de Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein. Maar in plaats van heel het leven van de grootmeester te coveren met fragmentarische hoogtepunten focust Bradley Cooper zich op de relatie tussen Bernstein en de Costa Ricaanse actrice Felicia Montealegre. (Carey Mulligan)

Geen heerlijke wegkijk film, vooral het eerste deel in zwart-wit gebracht is stug, dialoog gedreven en niet licht verteerbaar. Maar wie zich door het eerste deel wurmt wordt beloond. Het tweede deel in kleur houdt de film overeind. Bradley koos ervoor om zich te richten op het gezinsleven van Leonard Bernstein dat zwaar op de proef wordt gesteld door zijn voorliefde voor mannen.

Maestro
MAESTRO (c) The Movie Database (TMDB)

Wat het acteren betreft is het Carey Mulligan die met de pluim gaat lopen. Al van bij haar eerste présence trekt ze de film naar zich toe. Bradley heeft er vooral heel wat voor over gehad om in de huid van de beroemde dirigent te kruipen. Hij oefende maar liefst zes jaar om één bepaalde scène uit de film zo nauwkeurig mogelijk te brengen. Namelijk een orkest zelf dirigeren!! Heel knap.

Helaas zullen de liefhebbers van de muziek van de dirigent Bernstein wat op hun honger blijven zitten. Want daar hoor je zelden wat van, gedurende de film wat muziek uit zijn werk Trouble in Tahiti, On The Town, On The Waterfront, Candide en zie je Bradley Cooper wat noten op een notenbalk schrijven. Een gemiste kans. De film werd helaas ook wat overschaduwd door de heisa over de neusprothese die hij gebruikt om nog meer op Leonard Bernstein te lijken.

Genre: biografie, drama
Jaar: 2023
Regisseur : Bradley Cooper
Cast: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer
Land: USA
Speelduur: 129min.

Related posts