Subscribe Now
Trending News

Blog Post

COLD COMES THE NIGHT
BRYAN CRANSTON in COLD COMES THE NIGHT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

COLD COMES THE NIGHT 

Nu het doek definitief over Breaking Bad is gevallen, blijft het voor Bryan Cranston bang afwachten of er leven is na Walter White. Het antwoord op zo’n vragen vind je meestal in het soort films dat televisieacteurs aannemen terug. Met Cold Comes The Night (ofschoon hij ook in Godzilla te zien is) lijkt zijn keuze weinig doordacht, want deze neo noir-thriller verscheen regelrecht op de dvd-markt. Maar niet getreurd, deze gewelddadige nagelbijter is weliswaar routineus en voorspelbaar, wel onderhoudend.

BRYAN CRANSTON in COLD COMES THE NIGHT
BRYAN CRANSTON in COLD COMES THE NIGHT (c) The Movie Database (TMDB)

Chloe (Alice Eve) kan met haar jonge dochtertje Sophia (Ursula Parker) met moeite de eindjes aan elkaar knopen met het motel dat ze runt en waar ze ook woont. Bovendien vindt de kinderbescherming het allesbehalve vanzelfsprekend dat zo’n jong meisje in een plaats waar prostitutie en druggebruik welig tiert opgroeit. Chloe krijgt welgeteld twee weken om een andere woonplaats te zoeken, maar natuurlijk ontbreekt haar hiervoor het nodige geld. Op dat moment arriveert de blinde Topo (Bryan Cranston) en zijn chauffeur in het motel. Het lot is Chloe allesbehalve goedgezind want een paar uur later wordt Topos hulpje door een prostituee neergestoken. Zijn jeep wordt door de politie in beslag genomen waarin tevens een pak met daarin een grote som geld zit. Topo dwingt de arme moeder met bruut geweld om de poen terug te krijgen.

COLD COMES THE NIGHT
COLD COMES THE NIGHT (c) The Movie Database (TMDB)

Je moet niet over veel fantasie beschikken om de rest van dit mager verhaaltje te bedenken, toch overstijgt Cold Comes The Night ondanks zijn slappe regie de middelmaat en dat is natuurlijk grotendeels (om niet te zeggen volledig) te danken aan Bryan Cranston. De Breaking Bad-ster verdient wel beter dan dit, maar hij straalt als hondsbrutale Oost-Europese gangster genoeg charisma uit om je aandacht anderhalf uur gaande te houden. Zijn tegenspeelster Alice Eve die Trekkies zullen kennen als Carol uit Star Trek: Into Darkness speelt gewoon op veilig, maar doet wat ze moet doen. Het is vooral Tze Chun die nog heel wat te leren heeft. In zijn eerste langspeelfilm kopieert hij wel gretig de Coen-kunstjes, maar hij overstijgt niet het niveau van een doordeweekse televisiethriller. Dus tja, Cold Comes The Night laat je wel wat met een dubbel gevoel achter, maar is zeker de moeite waard als je gewoon een brutale popcornthriller in huis wil.

Genre: thriller
Jaar: 2013
Regisseur: Tze Chun
Cast: Alice Eve, Logan Marshall-Green, Bryan Cranston
Land: USA
Speelduur: 90 minuten

Related posts