Subscribe Now
Trending News

Blog Post

David Holmes: The Boy Who Lived
Daniel Radcliffe en David Holmes in David Holmes: The Boy Who Lived (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

David Holmes: The Boy Who Lived 

Wie nog nooit van Harry Potter heeft gehoord, leefde waarschijnlijk de afgelopen 20 jaren op een onbewoond eiland. Iedereen kent hem wel uit de boeken en uit de films. Harry Potter, de jongen die bleef leven. Maar niemand kent de held uit de echte wereld. David Holmes, de jongen die echt bleef leven. 

Zijn verhaal wordt eindelijk verteld in de nieuwe documentaire David Holmes: The Boy Who Lived. Al van kinds af aan wist Holmes dat hij ooit een stuntman ging worden. Na jaren turnles gevolgd te hebben en verder uit te blinken in zijn discipline, kreeg hij op een bepaalde dag een telefoontje. Tijdens dat telefoongesprek kreeg hij de vraag of hij stuntman wilde worden van een nieuwe film die ging uitkomen. Een film met de toen nog vrijwel onbekende titel: Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Je leest het goed, David Holmes was al vanaf de eerste Harry Potter-film een vaste waarde en deed voor iedere film de stunts. Iedere film deed hij vol passie zijn job en zorgde hij er voor dat er de jonge Daniel Radcliffe niets overkwam. Op de set waren ze als broers voor elkaar. Tot dat ene moment, tijdens de repetities van Harry Potter and the Deathly Hallows part 1. Toen ging het grondig mis, met als gevolg dat David nooit meer kon lopen en dus ook nooit meer in zijn leven stuntman kon zijn. Was zijn leven voorbij? Wie was de schuldige van het ongeluk? Wat met de financiële kosten? Bleef David Holmes in gruzelementen achter of kon hij terug de magie in het leven terugvinden?  

David Holmes: The Boy Who Lived
DAVID HOLMES: THE BOY WHO LIVED (c) The Movie Database (TMDB)

De documentaire toont ons hoe iemand zijn dromen volgt, die van de ene op de andere dag verliest en nadien terug positief in het leven komt te staan. Stuntmannen maken een belangrijk deel uit van de productie, aangezien ze de veiligheid van de echte cast moeten garanderen. En toch krijgen ze veel te weinig de spotlight op zich gericht. Naast David Holmes zijn ook Marc Mailley en Tolga Kenan te zien. Dat waren de andere stuntmannen uit de Harry Potter-saga. We zien wat voor een band ze hebben met elkaar en hoe belangrijk ze veiligheid voor stuntmannen vinden. Zeker na het ongeluk van hun vriend. En David Holmes zelf? Die blijft vechten en maakt van iedere dag een positieve dag. Zelfs tijdens zijn bezoeken aan het ziekenhuis heeft hij meer interesse in het leven van de verpleegster dan in het zijne.  

De regie was in handen van Dan Hartley. Nadat hij afgestudeerd was ging hij de filmindustrie in, waar hij onder andere zelf ook meewerkte aan de Harry Potter films. Hartley is nog niet veel in de regiestoel gekropen en is vooral bekend van kortfilms waaronder The Big Idea, One en The Tide. Met deze documentaire bewijst de regisseur dat hij ook een degelijke documentaire kan maken en zet mogelijk deuren open naar volgende projecten. Wij zijn alvast fan. 

Kortom, David Holmes: The Boy Who Lived is een documentaire die iedere Harry Potter-fan gezien moet hebben en stilstaat bij het zware maar belangrijke beroep van stuntman. Het vertelt het tragische verhaal van David Holmes. Een man met een gouden hart, die van iedere dag een magische dag probeert te maken. De documentaire is momenteel te bekijken via Streamz.

 
Genre: Documentaire
Jaar: 2024
Regisseur: Dan Hartley
Cast: David Holmes, Daniel Radcliffe, Greg Powell
Land: UK, USA
Speelduur: 89 minuten

Related posts