Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HORRIBLE BOSSES
HORRIBLE BOSSES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

HORRIBLE BOSSES 

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo’n goed idee om op het einde van een vermoeiende werkdag een film te bekijken waarin de terreur van de werkgevers centraal staat, desalniettemin is Seth Gordon erin geslaagd om met dit onderwerp één van de leukste komedies van de laatste jaren te maken. Op enkele afleveringen van de Amerikaanse versie van The Office en de hitkomedie Four Christmases na, is deze regisseur een vrij nieuwe naam in de filmwereld, toch lijkt hij met Horrible Bosses zijn draai te hebben gevonden.

HORRIBLE BOSSES
HORRIBLE BOSSES (c) The Movie Database (TMDB)

Iedereen heeft in zijn leven weleens een baas gehad die hij het liefst zou vermoorden en dat is niet anders voor de drie vrienden Nick, Dale en Kurt die elke werkdag als een afdaling naar de hel ervaren. Nick (Jason Bateman) is een carrièrejager die al jaren droomt van promotie. Zijn leven speelt zich bijna volledig af tussen de muren van de kantoorruimtes en na maanden van zelfopoffering hoopt hij een trapje hogerop te geraken, toch bijt de man opnieuw in het zand wanneer de psychotische directeur Dave Harken (Kevin Spacey) de bevordering voor zichzelf opeist.

Met Dale (Charlie Day) is het al even erg gesteld, want ook al werkt deze accountmanager zich te pletter om een familiebedrijf in rechte banen te leiden, moet ook hij dagelijks de vernederingen van zijn overste Bobby Pellitt (een onherkenbare Colin Farrell) slikken. De vreemde snoeshaan Kurt (Jason Sudeikis) heeft af te rekenen met de nymfomane tandarts Julia Harris, die hem verplicht om in te gaan op al haar seksuele wensen. De meeste mannen zullen wel het noorden verliezen als ze weten dat de bazige mannenverslindster in kwestie ene Jennifer Aniston is, toch kan de arme Kurt daarmee niet lachen, want de fatsoenlijke jongen is voorbeeldig en denkt enkel aan zijn verloofde.

JENNIFER ANISTON in HORRIBLE BOSSES
JENNIFER ANISTON in HORRIBLE BOSSES (c) The Movie Database (TMDB)

Tijdens een avondje stappen bedenken de drie vrienden een krankzinnig idee: hun baas om zeep brengen. De vraag is alleen wie de gevaarlijke taak op zich wil nemen, want niet één van de gabbers heeft ooit een moordwapen aangeraakt. Na de nodige drank vinden ze niets beter dan gaan aankloppen bij een zware jongen en zo komen ze per toeval bij ene Dean Motherfucker Jones (Jamie Foxx) terecht. Jones ziet het zitten om tegen een flinke som geld de drie drommels te adviseren bij het plegen van de moord.

De perfecte misdaad is deze die op een ongeluk lijkt, beweert de oplichter en daarom moeten de drie snuiters zo veel mogelijk te weten komen over de privéaangelegenheden van hun bazen, wat uiteraard tot heel wat dolkomische toestanden leidt.Toegegeven, we hebben reeds intelligentere scenario’s dan dit gelezen, toch is Horrible Bosses een heerlijke komedie zoals er tegenwoordig veel te weinig gemaakt worden.

Azijnpissers zullen zich wel druk maken over het feit dat het personage van Dave Harken als twee druppels water lijkt op dat van Buddy Ackerman uit Swimming With Sharks dat eveneens gespeeld wordt door Kevin Spacey, toch kun je niemand vinden die een misselijkmakende patroon beter kan spelen dan hij. Zij die denken dat Jennifer Aniston enkel het ideale buurmeisje kan uithangen, zullen versteld staan wanneer ze de ex van Brad Pitt in Horrible Bosses aan het werk zien. Deze rol is zonder meer het vulgairste personage dat ze ooit vertolkte en het doet bovendien goed om deze heerlijke actrice eindelijk eens in een vermakelijke film te zien. 

Genre: komedie
Jaar: 2011
Regisseur: Seth Gordon
Cast: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Kevin Spacey, Jamie Foxx
Land: USA
Speelduur: 105 minuten

Related posts