Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #113 – Pete’s Dragon (2016) / Sean Dhondt
PETE'S DRAGON (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Disney Klassiekers #113 – Pete’s Dragon (2016) / Sean Dhondt 

Rond zijn twintigste besloot muzikant en Q-Allstars-presentator Sean Dhondt enkele jeugdherinneringen als sleeve tattoo op zijn arm te vereeuwigen. Het resultaat staat er nog, en refereert naar drie klassieke Disneyfilms: Peter Pan, Mary Poppins en Peter en de Draak. Die laatste dateert van 1977 en ging over de vriendschap tussen een jongen en een draak. De remake van David Lowery breidt dat verhaal uit tot een ecologische fabel. Was de originele film de basis voor Home Alone? En moet een geloofwaardige draak ook bloeddorstig zijn? Maar we hebben het ook over Platvoet en zijn vrienden, het stemmenwerk van Sean in tekenfilms en veertig worden. Houdt Sean van musicals? En welk Disneynummer zou hij ooit willen coveren?

Related posts