Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE PRIJZEN OP HET FILMFESTIVAL VAN ROTTERDAM ZIJN UITGEDEELD
REI (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

DE PRIJZEN OP HET FILMFESTIVAL VAN ROTTERDAM ZIJN UITGEDEELD 

Rei, het drama van de Japanse acteur en regisseur Toshihiko Tanaka en The Old Bachelor van de Iraanse filmmaker Oktay Baraheni hebben de belangrijkste prijzen gewonnen op het International Film Festival Rotterdam.

Rei won de Tiger Award in de hoofdcompetitie. Het drama draait om een vrouw van begin dertig met een kantoorbaan in Tokio die worstelt om de waarde van haar leven te begrijpen totdat ze een dove landschapsfotograaf ontmoet die diep in de bergen van Hokkaido woont.
“De jury heeft besloten de Tiger Award toe te kennen aan een beginnende filmregisseur die ervoor heeft gekozen zijn debuutfilm te ontwikkelen in een losse en ongebonden omgeving,” aldus de jury bestaande uit Marco Müller, Ena Sendijarević, Nadia Turincev, Billy Woodberry en Herman Yau.

De twee Speciale Juryprijzen gingen naar Kiss Wagon van de Indiase regisseur Midhun Murali, een politiek drama gefilmd met een schaduwspeltechniek, en Flathead van de Australische filmmaker Jaydon Martin, een hybride werk over het arbeidersleven in Australië.
Baraheni’s The Old Bachelor won de VPRO Big Screen Award 2024.

Related posts