Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DON MURRAY IS OVERLEDEN
DON MURRAY in CONQUEST OF THE PLANET OF THE APES (c) IMDB Pro
Nieuws

DON MURRAY IS OVERLEDEN 

Don Murray, die beroemd werd met Marilyn Monroe in Bus Stop uit 1956 en een productieve carrière had die doorliep tot Twin Peaks: The Return in 2017, is overleden. Hij werd 94.
Murray werd genomineerd voor zijn debuutrol als Beauregard “Beau” Decker, de cowboy die verliefd wordt op Cherie (Marilyn MOnroe) in Joshua Logan’s Bus Stop.

Als dienstweigeraar tijdens de Koreaanse oorlog werkte hij in Duitse en Italiaanse vluchtelingenkampen en werd hij bekend door het opbouwen van een acteercarrière in wat ooit “boodschapfilms” werden genoemd, zeg maar films met sociaal verantwoorde thema’s. In Fred Zinnemann’s A Hatful of Rain (1957) speelde hij een aan morfine verslaafde oorlogsveteraan en in 1962 speelde hij een gesloten (en gechanteerde) homoseksuele senator in Otto Preminger’s Advise & Consent.

Er zouden nog vele andere films volgen, waaronder een bijrol tegenover Steve McQueen in Baby the Rain Must Fall uit 1965. In 1972 kreeg hij een rol in Conquest of the Planet of the Apes en in 1986 speelde hij de vader van Kathleen Turners titelpersonage in Peggy Sue Got Married.

Related posts