Subscribe Now
Trending News

Blog Post

VISCÉRAL
VISCÉRAL (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

VISCÉRAL 

De naam Sümeya Kökten zegt je waarschijnlijk weinig. Toch is ze een opkomend multitalent. Haar ouders maakten deel uit van de eerste golf van Turkse inwijkelingen uit Centraal-Anatolië in de jaren 1960. Sümeya heeft de Belgische nationaliteit, leeft in Brussel en werkt er als politieagente. Naast haar job is ze een singer-songwriter en cineaste. Na haar opvallende langspeelfilm Sens Interdits die op veel bijval kon rekenen tijdens diverse filmfestivals, pakte ze vervolgens uit met Viscéral

De film vertelt het straffe verhaal van een advocate, maar vooral moeder, die onderduikt in de wereld van de organenmaffia teneinde het leven van haar zoon te kunnen redden. In de duistere wandelgangen woedt een gewetenloze strijd op leven en dood met het oog op overleven. Het adagium: ‘overleven betekent onherroepelijk de dood van een ander’, is in dit misdadig milieu morbide realiteit. Hoe kan deze vicieuze cirkel doorbroken worden? 

Hoewel Viscéral beslist gebukt gaat onder ‘beginnersmankementjes’, gebrek aan budget en het feit dat het acteertalent je niet omverblaast, is het toch een verdienstelijk, opmerkelijk en aangrijpend actueel drama slash adembenemende thriller over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kind. Interessante productie en onthoud zeker de naam S ümeya Kökten. 

GENRE: drama, misdaad
JAAR: 2022
REGISSEUR: S ümeya Kökten
CAST: Burak Hakki, Julie Bezin, Shark Carrera
LAND: België

Related posts